אירוע הירי הקשה בנתניה, שבו נורה למוות לוחם מג"ב סמל-שני דוד עמרני ז"ל לאחר שסבל ממצוקה נפשית, מעורר סערה וטענות חריפות על אופן מענה כוחות הביטחון בשטח. הלוחם, שלא היה מוכר כהלום קרב, יצא מביתו כשהוא חמוש, טיפס על גן ילדים והחל לירות צרורות באוויר עד שנוטרל ונורה למוות.
עד הראייה שהיה בזירה, ירין, שחזר בחרדה בתוכנית יומן צהריים עם יוסי הדר את השלבים שקדמו ליריות והפנה אצבע מאשימה כלפי זמן התגובה של המשטרה: "ראינו חייל יוצא מהבניין בבגדים אזרחיים עם נשק. הוא טיפס על גן ילדים. התקשרנו למשטרה כי זה נראה מוביל למשהו מסוכן. הוא עוד לא התחיל לירות. עברו 10 דקות, רבע שעה, ופתאום הוא מתחיל לצרור יריות – והמשטרה עדיין לא מגיעה. רק אחרי קרוב לחצי שעה הגיעה ניידת אחת".
ירין סיפר כי במהלך דקות ההמתנה המורטות עצבים, בהן המשטרה איחרה להגיע, נאלצו תושבים מקומיים לפעול בעצמם לניהול האירוע: "מי שפעל בינתיים אלה אזרחים. אנשים שיש להם נשק אישי ופרטי הקיפו את האזור, כי לא באמת ידענו מה עומד לקרות. הגיעה המשטרה והמשיכו היריות עד שניטרלו אותו בסופו של דבר".
בסיום דבריו הביע ירין כאב עמוק על התוצאה הטראגית ועל היחס שמקבלים הלוחמים המתמודדים עם פציעות שקופות: "הבנו שזה חייל, בן אדם שלנו, ילד זהב שלא קיבל את הטיפול הנכון בזמן הנכון. אם המשטרה הייתה באה מוקדם יותר, אולי הוא היה עדיין נשאר בחיים וזה לא היה קורה. הוא עבד בספורט, ראיתי אותו במכבי נתניה כבר שנים, ילד זהב. כואב הלב שדבר כזה קורה. היחס שהם מקבלים והחוסר בטיפול הוא כואב, ואנחנו לא רוצים עוד מקרים כאלה של עוד ילד שלנו".






























