שידור חי
תמונה של התוכנית

אנה ברסקי: "הקמפיין שמנהלים הליכוד והציונות הדתית נגד וינטר הוא הימור לא קטן, נתניהו צריך את עופר"

הפרשנית הפוליטית-מדינית של "מעריב", אנה ברסקי, ניתחה בתוכנית "יומן צהריים" עם משה גבאי את תמונת המצב הפוליטית שבוע לפני יום הבוחר. בין פרישתו של בני גנץ, הלחצים על אופיר וינטר לפרוש והחשש מאובדן מנדטים קריטיים, לבין היעדר ההכרעה בין הגושים – ברסקי מסבירה מדוע השקט הנוכחי אינו מעיד על הדרמה שעוד צפויה בימי הכרעה אלו.
0:00 / 0:00
הפרשנית המדינית-פוליטית של מעריב, אנה ברסקי | צילום: לקוח מהעמוד של ברסקי באתר מעריב
whatsapp
שתפו כתבה:

שבוע בלבד נותר עד ליום הבחירות, ובראיון לתוכנית "יומן צהריים" עם משה גבאי התייחסה הפרשנית הפוליטית-מדינית של "מעריב", אנה ברסקי, לתחושת האדישות בקרב הציבור. לדבריה, "אני מרגישה בקרב הציבור קצת אדישות. ציפיתי שיהיה יותר יותר סוער", אך לדבריה זהו מצב מטעה שכן "המערכת הפוליטית משדרת לנו" אחרת, וכי קמפיין ה"געוואלד" של נתניהו "הולך וגובר".

​בהתייחס לפרישתו הדרמטית של בני גנץ, ציינה ברסקי כי פרישתו הושפעה מ"לחץ אמיתי ומציבי ולא רק לחץ מעל פני השטח" מצד גוש השינוי ומהתחושה שגנץ "נפגע מכל מיני פרידות ומשהו שהוא הגדיר כבגידות". ברסקי הוסיפה בהתייחסות לשאלת האפשרות לממשלת אחדות כי "אני לא באמת חושבת שזה משהו הולך לקרות בפועל", משום ש"בסופו של דבר העולם הפוליטי הוא עולם אכזר".

​בנוסף, התייחסה ברסקי ללחצים המופעלים בגוש הימין על מועמדים כמו אופיר וינטר במטרה שיפרשו, וציינה כי "כל אחד עד יום הבחירות, כל אחד דואג לעצמו. כל אחד דואג לגודל של הרשימה שלו". היא סיכמה כי "בגוש השינוי קורה מה שקורה", ושבוע לפני הבחירות הדרמה רק מתחילה לקראת ההכרעה בקלפיות.

כתבות נוספות:

חדשות

🔔

רוצים לקבל התראות על חדשות מתפרצות?