שידור חי
תמונה של התוכנית

איראן תפתיע את ישראל? תא"ל (מיל') צביקה חיימוביץ' מתריע -"ברגע שיש יכולות – הם יהיו בשימוש"

תא"ל במיל' צביקה חיימוביץ' התריע בריאיון ל"יומן תשעים" מפני הרחבת התקיפות האיראניות לכיוון ישראל: "האם יש כאלה יכולות? התשובה היא כן. ברגע שיש את היכולות האלה, הם יהיו בשימוש כזה ואחר. כל הנחה אחרת היא הנחה מקלה, שסופה להיות מופתע" • הוא הדגיש את החשיבות בהתכוננות מראש לכל תרחיש • האזינו לריאיון המלא
0:00 / 0:00
טיל בליסטי איראני | צילום: אילוסטרציה
whatsapp
שתפו כתבה:

תא"ל במיל' צביקה חיימוביץ', לשעבר מפקד מערך ההגנה האווירית, התראיין היום (ראשון) בתוכנית "יומן תשעים" בהגשת יוסי הדר והתייחס למתיחות מול איראן ולאפשרות שהעימות יתרחב גם לזירה הישראלית באמצעות רחפנים ושלוחות אזוריות. לדבריו, בשלב זה ישראל אינה מעורבת ישירות בחילופי המהלומות בין ארצות הברית לאיראן, אך מערכת הביטחון נדרשת להיערך גם לתרחישים שבהם איראן תבחר להפעיל את יכולותיה באופן עקיף.

חיימוביץ' הסביר כי כל הערכת איום מורכבת מבחינת היכולות ומבחינת הכוונות, והזהיר מפני הנחה שהאמצעים שבידי איראן לא יופעלו. "האם יש כאלה יכולות? התשובה היא כן", הבהיר. לדבריו, "ברגע שיש את היכולות האלה, הם יהיו בשימוש כזה ואחר. כל הנחה אחרת היא הנחה מקלה, שסופה להיות מופתע".

ח"כ עודד פורר על התלות של נתניהו בטראמפ: "אם הפכנו לרפובליקת בננות – מדינת ישראל כבר לא עצמאית"

בתוך כך, חיימוביץ התייחס גם לאפשרות להגביל את השימוש ברחפנים אזרחיים בישראל. לדבריו, מדובר בצעד חריג שנובע מהערכת איום ממשית. הוא העריך כי האיסור הוא רק חלק ממכלול של צעדים הכוללים יכולות גילוי, שיבוש וצמצום הפעילות האווירית האזרחית: "זה מבטא באמת הערכות, חשש ופוטנציאל של איום", הדגיש והוסיף כי המפתח להתמודדות עם איום הרחפנים הוא יכולת הגילוי המוקדם.

"כשיש לך גילוי – תהיה לך התרעה; כשיש לך גילוי – תוכל לנטרל; כשיש לך גילוי – אפשר להתמודד", אמר. לדבריו, מערכת הביטחון מוסיפה באופן שוטף שכבות הגנה ויכולות חדשות לאורך הגבולות, באזורים מבצעיים ובאתרים אסטרטגיים, במטרה לשפר את המוכנות. בהקשר זה, חיימוביץ' ציין כי יש ללמוד ממלחמת אוקראינה, שלדבריו הפכה למעבדה עולמית בתחום ההתמודדות עם רחפנים וכטב"מים. הוא סיפר כי האוקראינים פיתחו בין היתר מערכי גילוי אקוסטיים רחבי היקף, אך הדגיש כי גם שילוב של מכ"מים, גילוי אופטי, גילוי אקוסטי וסנסורים נוספים אינו מספק הגנה הרמטית. לדבריו, האתגר המרכזי הוא לחבר את כלל המערכות לתמונת מצב אחת שתאפשר התרעה, יירוט והכוונת כוחות בזמן אמת.

כתבות נוספות:

חדשות

🔔

רוצים לקבל התראות על חדשות מתפרצות?