היום (רביעי) ביומן הצהריים של רדיו 90 התראיין איציק הורן, אביו של איתן הורן שעדיין מוחזק בידי חמאס ושל יאיר הורן ששוחרר מהשבי. הורן התייחס בכאב ובזעם לכניסת כוחות צה"ל לעזה, להשלכות על גורל החטופים, וליחס הממשלה למשפחותיהם.
על תחושות המשפחות בעקבות המבצע הקרקעי תאר הורן: "עוד לפני שהרמטכ״ל אמר שזה מסכן את החטופים והחיילים, כבר אמרנו שזה מה שהולך לקרות. היום, היחיד שאכפת לו מהחטופים זה הרמטכ״ל. הוא חייב לבצע את הוראות הדרג המדיני, אבל אף אחד אחר לא באמת מתעניין בגורל החטופים. הקבינט אישר את התוכנית, ראש הממשלה קיצר אותה, וכל ראשי מערכת הביטחון יודעים שגם אם ניכנס,לא נכניע את חמאס".
הורן לא חסך ביקורת חריפה כלפי הנהגת המדינה:"רק ממשלה מנותקת יכולה, כשיש 46 חטופים וחטופה אחת, לארגן הרמות כוסיות לקראת ראש השנה. מה הם הולכים לחגוג בדיוק, כשבן שלי יושב בשבי יותר מ־700 יום? הם יושבים בישיבת ממשלה, ובמקום לדון איך מחזירים את החטופים, הם מוצאים את מי להאשים – היועצת המשפטית. זה ניתוק מוחלט".
עוד הוסיף כי המשפחות טעו בכך שלא נקטו צעדים חריפים מיד לאחר החטיפה: "אחרי החודש הראשון, עם 250 חטופים בפנים, העם היה צריך לצאת לרחובות, להשבית את המדינה, אין לימודים, אין תחבורה, אין בנקים, אין קניות. עד שלא מחזירים את החטופים, אין מדינה. אבל היינו יותר מדי ממלכתיים, נחמדים. היום ברור שרק כוח המונים ברחובות אולי יסביר לראש הממשלה שהגיע הזמן לשחרר את החטופים".
לדבריו, הלחץ הצבאי אינו מקדם את החזרת החטופים אלא להפך: "הלחץ הצבאי לא הולך, הוא לא משחרר חטופים, הוא הורג אותם. או מהפצצות של צה״ל, או שאנחנו שוכחים מה קרה לשישה שנרצחו בידי חמאס. כל החטופים שחזרו מספרים שהשובים שלהם קיבלו פקודה, ברגע שצה״ל מתקרב, לחסל את החטופים".
בהמשך התייחס הורן לאופן שבו נתפסת ישראל בזירה הבינלאומית: "אני בקשר עם התקשורת הזרה, ובמיוחד עם דוברים בספרדית. אתה יודע איך הם מכנים את מה שאנחנו קוראים 'אזור הומניטרי'? – גטו. כיהודי, וכבן למשפחה שחצי ממנה נספתה בגטו, לשמוע את זה, זה קורע אותי. מדינה שמגרשת אנשים לגטו? זה בלתי נתפס".
הורן הוסיף והתריע מפני בידודה של ישראל: "עברנו מ'ספרטה הייטק' ל'ספרטה ברטה'. אנחנו מבודדים, בספורט, בתרבות. זה לא מסכן רק את מדינת ישראל אלא גם את היהודים בעולם, שכבר היום חווים אנטישמיות גוברת".
בסיום אמר הורן בכאב: "מה שהכי כואב לי, שאני מרגיש שהמאבק שלי הוא לא רק מול חמאס, אלא מול הממשלה שלי. במקום שזו תעשה הכול לשחרור החטופים, היא דואגת קודם כל להישרדותה הפוליטית".
הקשיבו לראיון המלא






























