שידור חי
תמונה של התוכנית

ח"כ נאור שירי: "נתניהו הביא את המדינה לתוצאה הגרועה ביותר; התרענו מראש על הסכנה"

חבר הכנסת נאור שירי (ביחד-יש עתיד) התארח בתוכנית "יומן צהריים" עם עו"ד דוד פורר, מתח ביקורת חריפה על ממשלת נתניהו, מגן על מערכת אכיפת החוק והבהיר כי כתבי האישום והמחדלים הביטחוניים הם הסיבה המרכזית לפסילת השותפות עמו.
0:00 / 0:00
תמונתו של ח"כ נאור שירי
ח"כ נאור שירי, קרדיט צילום: אלעד גוטמן
whatsapp
שתפו כתבה:

בריאיון בתוכנית "יומן צהריים" עם עו"ד דוד פורר, חבר הכנסת נאור שירי (ביחד-יש עתיד) תוקף בחריפות את התנהלות ראש הממשלה בנימין נתניהו וממשלתו, וטוען כי כל האזהרות שהושמעו לאורך השנים סביב משפטו והתנהלותו התבררו כמוצדקות לחלוטין. לדבריו, "הזהרנו שהוא יעדיף את השיקולים האישיים בחקירות שלו, הזהרנו שהוא יביא את המדינה ויתייחס רק למשפט שלו ולא יתייחס למצב הביטחוני, והזהרנו שזה סכנה ביטחונית שראש ממשלה תחת כתב אישום ישב כל הזמן בבתי המשפט."

בהתייחסותו לביקורת הציבורית על מערכת המשפט ועדותו של היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, אביחי מנדלבליט, דוחה ח"כ שירי את הטענות על זיהום פוליטי ומדגיש כי בניגוד לדרג המדיני, ראשי מערכת אכיפת החוק אינם עומדים תחת כתבי אישום: "ככל הזכור לי, לא מנדלבליט, לא החוקרים ולא היועץ המשפטי לממשלה כזה או אחר כיום… אף אחד מהם לא עומד לחקירה ואף אחד מהם לא ישלם מחיר." עוד הוסיף בהקשר זה כי "התכבד ראש ממשלת ישראל והטעים את טענותיו בבית המשפט."

באשר לסיבות הימנעותה של האופוזיציה מהצטרפות לממשלה לאחר אירועי 7 באוקטובר, מבהיר שירי כי השאיפה המקורית הייתה להקים ממשלת אחדות אמיתית ומתפקדת, ולא לשמש חותמת גומי ללא השפעה ממשית: "אנחנו רצינו להיכנס לממשלה, רצינו להיכנס לממשלה מתוך היותנו אחראים. אנחנו רצינו לייצר ממשלת אחדות אמיתית. לא שאנחנו נשב בקבינט ונהיה שרים ללא תיק ועם השפעה מצומצמת עד כדי כמעט לא קיימת."

לסיום, מתח ח"כ שירי ביקורת על מדיניות הממשלה בשורה של תחומים, החל מהטיפול הביטחוני ועד להתנהלות המדינית, ומסכם כי "במקום שאחרי החמש שנים האלה תבוא ותגיד 'וואלה, תשמע נאור, צדקתם, אמרתם שהוא ידרדר את המדינה, אמרתם שהוא ידרדר את המערכת המשפטית'… במקום זה אתה שואל אותי על העדות של מנדלבליט?"

כתבות נוספות:

חדשות

🔔

רוצים לקבל התראות על חדשות מתפרצות?