מי אמר שגירסה בריאה היא הפחות טעימה? החלטנו להוכיח אחרת וגייסנו את ליהי רווח שתוכיח לכם שזה אפשרי…אז לחובבי הגלידות בכלל ואוהבי הקוקילידה בעיקר, קבלו את הגירסה הבריאה והטעימה ממש…פשוט ללקק את האצבעות…
אז מה עושים?
מתחילים מהעוגייה,
מערבבים את כל המצרכים היבשים יחד לאחר מכן מוסיפים את המוצרים הרטובים ומערבבים עד לבצק אחיד.
לוקחים את הרינג ומשטחים חצי מהבצק ברינג ועושים זאת גם עם החצי השני של הבצק (לא חייב לאפות עם הרינג אז אפשר להשתמש באותו רינג אם אין שני רינגים)
המצרכים לעוגייה:
1/2 כוס קמח שיבולת שועל
2 כפות קמח כוסמין לבן
קקאו כף גדושה
אבקת שוקו סוויטנגו 3 כפות
כפית אבקת אפייה
חלבון ביצה L
כפית תמצית וניל
כף דבש
כף סילאן
כף שמן קוקוס
קורט מלח
רינג קוטר 10 ס״מ
שמים במקרר לחצי שעה ובנתיים לגלידה:
מצרכים לגלידה:
150 גרם מעדן חלבון סמיך בטעם טבעי/וניל
כפית תמצית וניל
כפית דבש
כפית סילאן
חצי כפית קינמון
רינג קוטר 10 ס״מ
לוקחים את המעדן ומוסיפים את שאר המצרכים מערבבים היטב ושמים ברינג,
מכניסים למקפיא עם הרינג למינימום שעתיים עד ארבע שעות.
לאחר שהבצק היה במקרר חצי שעה מכניסים אותו לתנור על 170 מעלות טורבו ל7 דקות (העוגיות לא צריכות להיות אפויות עד הסוף)
לאחר שמכבים את התנור לא פותחים! משאירים ל15 דקות ורק אז להוציא לטמפרטורת חדר למשך 15 דקות.
לאחר 15 דקות (העוגיות לא צריכות להצטנן לגמרי) לוקחים ניילון נצמד ועוטפים כל עוגייה בנפרד ושמים במקפיא למשך שעה.
לאחר שעה מוציאים את העוגיות ואת הגלידה מהמקפיא ומחברים אותם יחד ומכניסים למקפיא לעוד חצי שעה וזהו אפשר לאכול
בתאבון!




























