סגנית ומ"מ ראש עיריית נתניה, והממונה על תיק האכיפה והביטחון העירוני, טלי מולנר, פרטה ביומן הצהריים של רדיו 90 עם יוסי הדר, את היערכות החירום העירונית, לאור שינוי מדרג החירום של פיקוד העורף לעיר, למדרג 4 ( מדרג החירום הגבוה ביותר).
"אנחנו בעיריית נתניה מאז יום חמישי בלילה, כשנשמעה האזעקה הראשונה, מיד פתחנו חמ״ל שמאויש 24-7. מסביב לחמ״ל יושבים יחד איתנו כל כוחות החילוץ וההצלה, פיקוד העורף, המשטרה, מד"א, כב״א, והנהלת העירייה. והעירייה באמת ערוכה להמשיך לתת את השירותים החיוניים לתושב גם בשעת חירום.
מוקד 106 גם הוא מתוגבר בכוחות מתוגברים. יש לנו שם גם מענה בשפות רוסית, אמהרית, צרפתית. כל בעיה שיש לתושב היום בנתניה, לפנות ל-106, והבקשה שלו תטופל מייד.
על שיתוף הפעולה עם גורמי ההצלה והבטחון ספרה: "חשוב לי להגיד לציבור, שפיקוד העורף פרש כאן בנתניה, שתי פלוגות חילוץ ופלוגת צמא. יחידת סער עם המתנדבים שלה פרוסה בחמשת הרובעים ברחבי העיר. עיריית נתניה באמת בשיתוף פעולה אדוק, עם כוחות החילוץ וההצלה, ערוכים לכל תרחיש בתקווה שלא יגיע, אבל בעיר, באמת באמת, פרוסים בה גם סיירת ביטחון, וגם כיתת כוננות. שהציבור ידע שהצבא נמצא כאן בעיר. זה שיש כאן פלוגות חילוץ זה יתרון עצום, כי נתניה היא העיר הגדולה ביותר בנפת שרון, ולכן גדוד החילוץ מתמקם בנתניה. זאת אומרת, זה יתרון עצום. שתי פלוגות חילוץ כאן בתוך נתניה, ושלא נצטרך."
מה עושה בן אדם שאין לו ממ״ד, אין מקלט אצלו בבניין וגם אין מקלט ברחוב שבו הוא גר?
על כך ענתה בממונה על תיק האכיפה והבטחון: " לטובת האנשים האלה חסרי המיגון, יש תוכנית שנקראת תוכנית מיגון רשותי, תוכנית תמיר. בשיתוף פיקוד העורף, וזה שוב פתרון שהוא אחיד לכל הרשויות, פתחנו מספר חניונים ובתי ספר שהם פתוחים 24-7 בחלוקה לפי אזורים. לבתי ספר האלה יכולים להגיע, ולשמחתי גם מגיעים…
פירוט מוסדות החינוך והחניונים שפתחה העירייה בהוראת פיקוד העורף, עבור תושבים המתגוררים במבנים ישנים ללא ממ"ד, ללא מקלט בבניין, וללא מקלט ציבורי שניתן להגיע אליו בזמן התראה:
"במזרח העיר נתניה יש לנו את בית הספר שובו, ישיבת בני עקיבא, מעגלים, שחפים, אורט לייבוביץ' ואמירים.
בדרום העיר יש לנו את בית ספר חיים חפר בבני ברמן, קמפוס דורה במסילות, בית ספר תמר אריאל בשכונת דורה, אורחות שרה בשכונת דורה, בית ספר מסילות לשעבר, עמית בר-אילן בשכונת דורה רחוב הנביאים, אורות רש״י באריה לייב בשכונת קריית נורדאו, בית הספר אלדד בנאות גולדה,אורט גוטמן בשכונת קריית נורדאו, ריגלר בחטיבת אלכסנדרוני, שלבות חב״ד ד׳ סטופ בשכונת אזורים ואילן רמון בשכונת גלי ים.
בצפון העיר, בית הספר ביאליק ברחוב ביאליק, הלל צור ברחוב סוקולוב, נעמי שמר,לאון רייך, בית הספר נועם ברחוב מוריה ובית הספר שרת ברחוב ז'ילבר 14,
במרכז העיר בית הספר שורשים ודב גרונר, אור לציון ברחוב האגרה, בית הספר יונתן ברחוב איתמר בן אבי, בית הספר איתמר ברחוב יאיר שטרן,בית הספר טשרניחובסקי ובית הספר עוללים.
והוסיפה: "החל מהיום אנחנו פותחים גם שלושה חניונים: ברחוב משה-הס, ברחוב דיזינגוף וברחוב רמז. אני רק מבקש את מי שנערך לשהייה ממושכת במקלט, תביאו איתכם אוכל, מים, תרופות וכל מה שצריך, להיערך לשהייה של מספר שעות."
"יש לנו צוותי ניקיון, תחזוקה ואחזקה שמקבלים את הקריאות של 106, עוברים ומטפלים"
לשאלתו של יוסי הדר: "מה בנוגע לאותן תלונות שאנחנו מכירים כל הזמן, שהמקלטים נמצאים במצב לא שמיש, הרבה פעמים אפילו פעילות אסורה, סמים ולכלוך?"
השיבה: "יש לנו בעיר 74 מקלטים ציבוריים, לצערי, בחלק מהמקלטים אנחנו זיהינו ונדליזם וזיהינו פעילות גם פלילית ברמה. ש לנו צוות ניקיון וצוות אחזקה שעובר ממקלט למקלט ומתקן. צריך להבין שמדובר במקלטים שהם ישנים, יש שם בלאי שנגרם גם כתוצאה מעודף שימוש, ולכן מקלט שהמאוורר, לדוגמה, לא תקין, או שיש הצפה של מים, או שפתאום אין אור בשירותים, או שפתאום באסלה של השירותים אין מים, יש לנו צוותי ניקיון, תחזוקה ואחזקה שמקבלים את הקריאות של 106, עוברים ומטפלים."
הקשיבו לראיון המלא