חבר הכנסת שלום דנינו, ממפלגת "הליכוד" התראיין היום (שני) לתוכנית "יומן תשעים" בהגשת יוסי הדר, והתייחס לקידומו של "חוק המשילות" שיזם – אשר עבר השבוע בקריאה טרומית. לפי הצעת החוק, עם הקמת ממשלה חדשה, מינויים בכירים שמונו בהחלטת ממשלה יסיימו את תפקידם תוך 100 ימים באופן אוטומטי, אלא אם כן תבקש הממשלה הנכנסת להשאירם.
דנינו הסביר כי החוק נועד להסדיר את הקשר בין האחריות המוטלת על נבחרי הציבור לבין הסמכות לנהל את הרשות המבצעת. לדבריו, השינוי יחול על כ-200 משרות אמון בכירות בלבד. "החוק הזה באמת בא לעשות קצת סדר ולעשות סדר בין הרשויות", הבהיר דנינו בראיון, "אנחנו מדברים על הרשות המבצעת, ואנחנו אומרים, כאשר קמה ממשלה חדשה, תוך מאה ימים כל המינויים שבעצם מונו בהחלטת ממשלה הם בהליך פסיבי מסיימים את תפקידם".
בתגובה לשאלת המראיין לגבי תפקידים רגישים כמו ראש השב"כ והרמטכ"ל, הדגיש חבר הכנסת כי דווקא בתפקידים אלו קיים צורך מהותי באמון הממשלה. "אסור לנו לשבור את הקשר בין סמכות לאחריות", ציין. כמו כן, הוא קישר בין הצורך בחוק לבין טבח השבעה באוקטובר, כשטען כי העובדה שראשי מערכת הביטחון מונו על ידי ממשלה קודמת עשויה הייתה להשפיע על התקשורת מול הדרג המדיני המכהן בזמן אמת.
בתוך כך, דנינו פירט את המנגנונים שנועדו להבטיח שקיפות בחוק החדש, הכוללים הקמת ועדת כשירות וקיום שימוע פומבי בכנסת למועמדים. "הציבור הרחב יוכל לראות הליך שקוף ששואלים את הממונה את כל השאלות", הבהיר.
עוד התייחס דנינו לסוגיית האחריות למחדל טבח השבעה באוקטובר והדגיש את עמדתו: "השביעי לאוקטובר זה אחריות מלאה של הצבא, האסון הכבד הזה. הם אחראים על ההגנה של הגבולות". עם זאת, הוא ציין כי יש לבדוק בהמשך גם את תפקוד הדרג המדיני לאורך השנים ואת הקונספציה שהובילה לאירועים.































