במד"א נערכים לגל חום כבד עד קיצוני שצפוי להתחיל מהיום(חמישי) ולהימשך לפחות עד לאמצע השבוע הבא. בארגון החירום מזהירים מפני סכנת חיים ממשית, במיוחד עבור אוכלוסיות רגישות כגון פעוטות, קשישים ובעלי מוגבלויות, וקוראים לציבור להיערך בהתאם ולהקפיד על ההנחיות.
במהלך השנים האחרונות טיפלו צוותי מד"א במקרים רבים של פגיעות חום, שחלקם הסתיימו בטרגדיה. רק שלשום (שלישי) העניקו חובשים ופראמדיקים של מד"א טיפול רפואי מציל חיים לאישה בת 42 שסבלה ממכת חום קשה ברמת גן, וכן לפעוט כבן שנה וחצי ולילד בן 8 שנפגעו באורח בינוני לאחר ששהו זמן ממושך ברכבים סגורים בירושלים וראשון לציון.
ד"ר רפאל סטרוגו, סמנכ"ל רפואה במד"א, הדגיש: "גל החום והטמפרטורות הגבוהות שצפויות לפקוד את רחבי הארץ מחייבות זהירות ועירנות ציבורית כדי להימנע מפגיעות חום. אני ממליץ להרבות בשתייה ולא לשהות זמן ממושך תחת שמש ישירה. חשוב במיוחד לשים לב לתינוקות ופעוטות המוסעים ברכב, אין להשאירם לעולם ברכב סגור, אפילו לא לדקה. כמו כן, שמירה על קשר יומיומי עם בני משפחה מבוגרים יכולה להציל חיים. במקרים של בלבול, סחרחורת או שינוי במצב ההכרה, יש לחשוד במכת חום, לקרר את הנפגע, להעבירו למקום מוצל ולחייג מיד 101 למוקד החירום של מד"א."
הנחיות מד"א להתמודדות עם גל החום:
-
שתו לפחות 3 ליטרים מים ביום.
-
הימנעו משהייה בשמש או מעבודה בשעות החום.
-
מי שנדרש לעבוד בחוץ – יש להקפיד על ביגוד מאוורר, שתייה מרובה והפסקות תכופות.
-
הימנעו מיציאה לים בשעות החום. הכניסה למים רק בחופים מוכרזים ובשעות פעילות מצילים.
-
בצעו פעילות גופנית בשעות הערב בלבד.
-
שימו לב במיוחד לתינוקות, קשישים ובעלי מוגבלויות.
-
ודאו שאין ילדים ברכב בכל יציאה ממנו.
-
דאגו לחיות המחמד – השאירו אותן בבית ודאגו למים זמינים.
בכל מקרה חירום רפואי, יש לפנות מיד למוקד 101 של מד"א.