החקירה, שהחלה במאי 2025 בעקבות עשרות ידיעות מודיעיניות, חושפת לכאורה מערכת משומנת של שחיתות ציבורית, שוחד, מרמה והפרת אמונים שפשטה על מגוון רחב של תחומים ברשות העירונית – החל משיפוץ מוסדות חינוך, דרך פודטראקים, פתיחת עסקים, מתחמי בילוי וספורט, ועד לתחבורה, רמזורים, תאורת רחוב וניקיון העיר.
במוקד הפרשה ניצבת רעיית ראש העיר. אף שאינה נושאת בתפקיד רשמי או ציבורי כלשהו, גורמים במשטרה מייחסים לה תפקיד מרכזי בניהול הפרשה, וכפי שמסר גורם ביאח״ה: ״הוא נבחר ציבור, היא חסרת מעמד ציבורי, אבל ידה בכל״. על פי החשד, אנשי עסקים עמדו איתה בקשר ישיר, והיא פעלה לקדם עבורם מכרזים ופרויקטים עירוניים בתמורה לחבילות מזומנים.
כדי להסתיר את ההעדפה של אנשי העסקים המסוימים, פרויקטים עירוניים הועברו לחברה הכלכלית העירונית. במשטרה חושדים כי התקיים תיאום הדוק בין מנכ״ל החברה הכלכלית לבין בני הזוג, וכי המנכ״ל ידע מראש מי אמור לזכות במכרזים. בנוסף, החוקרים מצאו לכאורה מקרים שבהם הוצבו מכשולים מכוונים בפני מתמודדים אחרים במכרזים, עד שאלו נאלצו לוותר, והפרויקטים הועברו לגורמים המועדפים.
בחיפושים שנערכו הבוקר אותרו סכומי כסף גדולים במזומן, שהיו ארוזים ומוסתרים במקומות שהחוקרים העריכו והכירה מראש. במשטרה מתארים כי כספי השוחד הללו שימשו למימון אורח חיים ראוותני, כולל רכישת תכשיטים יקרים, שעוני יוקרה, בגדים ותיקים, לצד נסיעות לחו״ל וקניות בסכומים גבוהים תוך שימוש נרחב במזומן. באחת מחזרותיה האחרונות מחו״ל אף אירע אירוע חריג בנתב״ג, כאשר ברשות רעיית ראש העיר נתפסו 20 אלף שקלים במזומן והיא נחקרה על ידי חוקרי המכס. לצד זאת, ראש העיר נוהג ברכב טסלה, ורעייתו רכשה לאחרונה רכב אאודי חדש.
לצד עבירות השוחד והמרמה, נבדקים חשדות חמורים נוספים לקשרים עם העולם התחתון. על פי מידע מודיעיני, גורמים עברייניים המוכרים למשטרה באזור השרון סייעו לכאורה לראש העיר במהלך מערכת הבחירות. כמו כן, החוקרים בודקים מידע שלפיו אותם עבריינים הפעילו לחצים על מועמדים שהתחרו בראש העיר, ובהמשך הפעילו לחצים גם על בני הזוג עצמם.
החקירה נמשכת ונבדקים חשדות נוספים שעלו במהלכה, והחשודים צפויים להיות מובאים להארכת מעצרם.





























