המצוקה ברחוב הבנים בהרצליה מחריפה. כתבנו איתמר רותם דיווח היום (שלישי) בתוכנית "יומן תשעים" בהגשת משה גבאי כי מאז ה-19 במרץ 2026, תושבי הרחוב השקט והצר התעוררו למציאות שבה כ-450 עד 500 אוטובוסים עוברים מדי יום מתחת לחלון ביתם. המהלך בוצע כחלק משיפוץ נרחב ברחוב העצמאות המקביל, שצפוי להימשך כשנתיים, ובמסגרתו נאסרה החניה ברחוב הבנים ובוצעו שינויי תנועה דורסניים ללא שיתוף ציבור ראוי, תוך יצירת סכנות בטיחותיות ממשיות להולכי רגל ולילדים בשכונה.
יש לציין כי הנושא הוזכר כבר מספר פעמים ברדיו 90, אך נכון לעת זו עדיין לא חל שינוי – וזאת למרות מחאה ציבורית של תושבי הרחוב הקוראת לראש העיר יריב פישר להתעשת ולהסית את התחבורה הציבורית לרחובות סמוכים שיותר מתאימים לכך. שירלי, תושבת הרחוב, עלתה לשידור ותיארה תיארה את השלכות המהלך על חיי היומיום ומדגישה את התחושה הקשה של הדיירים מול התנהלות העירייה.
תושבי הרצליה זועמים על העירייה: "הפכו את הרחוב לתחנה מרכזית, חלם כזה בחיים לא ראינו"
לדבריה, הרחוב הצר אינו עומד בתקני משרד התחבורה למעבר כמות כזו של רכב כבד, מה שמאלץ את האוטובוסים לעלות על מדרכות ולסכן את העוברים ושבים בדרכם למוסדות החינוך הסמוכים. התושבים טוענים כי העירייה מתעלמת מחלופות בטוחות יותר, כמו רחוב ארלוזורוב הרחב, ובוחרת בפתרון שפוגע אנושות באיכות חייהם.
"אנחנו ב-19 במרץ התעוררנו למציאות חדשה. ראש העיר יריב פישר והעירייה העבירו לרחוב הקטן והצר שלנו מעל 500 אוטובוסים ביום, מ-5 בבוקר ועד 1 בלילה. זה פשוט להרעיד את יסודות הבתים שלנו, קמנו לעובדה מוגמרת", סיפרה שירלי והוסיפה כי "לא היה שום הליך תקין של שיתוף ציבור. הם הזמינו את תושבי רחוב העצמאות ולא חשבו להזמין אותנו, אנחנו שסופגים את רוב הרעש, הפיח והסכנה הבטיחותית. הילדים שלנו יוצאים לכיוון הגנים וצריכים לחצות כביש בין 500 אוטובוסים".

כמו כן, היא הדגישה כי העירייה וראש העיר לא מסייעים במציאת פתרון. "מה שמטריד אותנו זו ההתנהלות הדורסנית של העירייה ושל ראש העיר. הוא לא מוכן בכלל לשקול חלופות, הוא מזלזל בטענות שלנו ומנסה להמעיט בהן. זו דרך שלא עומדת בהנחיות משרד התחבורה ויוצרת לנו סכנות בטיחותיות משמעותיות".































