שידור חי
תמונה של התוכנית

חגיגות העצמאות בנתניה: ים קרן מאיר תוקף – "לא רק שלא ביטלו את הסיכון, יצרו סיכון אחר ויותר גדול"

חבר מועצת העיר בנתניה ים קרן מאיר מתח ביקורת נגד ראש העיר אבי סלמה עקב ביטול אירועי העצמאות והחלופה שניתנה במקום • לדבריו, האירועים היו דלי תקציב ותושבים הלכו בבושת פנים הביתה • הוא תיאר תורים ארוכים, עומסים וחוסר ניהול במקום: "מה שקרה בפועל זה שנוצר מצב הרבה יותר גרוע מבחינת ביטחון. לא רק שלא ביטלו את הסיכון, יצרו סיכון אחר ויותר גדול.אני בעצמי מנעתי שתי קטטות, והובלתי נער לאמבולנס"
0:00 / 0:00
חבר מועצת העיר בנתניה, ים מאיר קרן, מהאופוזיציה | צילום: ללא
whatsapp
שתפו כתבה:

סערת חגיגות יום העצמאות בנתניה ממשיכה לעורר ביקורת ציבורית. בריאיון לתוכנית “פותחים שישי” בהגשת העיתונאי עו"ד אלי אורגד, התייחס היום (שישי) חבר מועצת העיר ים קרן מאיר לשורת ההחלטות שקיבלה העירייה, וטען לכשלים חמורים בהתנהלות, הן ברמת קבלת ההחלטות והן בביצוע בשטח.

לדבריו, ההחלטה לבטל את ההופעות המרכזיות לוותה בנימוקים שונים, שלא החזיקו מים. תחילה דובר על סולידריות עם תושבי הצפון והחיילים, לאחר מכן על חיסכון בכספי ציבור, ולבסוף על שיקולי ביטחון. "מה שקרה בפועל זה שנוצר מצב הרבה יותר גרוע מבחינת ביטחון. לא רק שלא ביטלו את הסיכון, יצרו סיכון אחר ויותר גדול", טען והוסיף כי תושבים רבים לא קיבלו את טענת החיסכון: "תושבי נתניה רוצים לקבל תמורה בעבור הכסף שהם משלמים. מבחינתם יום עצמאות שמח עם מופעים וזמרים זה לא בזבוז כסף".

"נתניה שואגת עצמאות": קולות אכזבה בעיר מהאירועים שקיימה העירייה – "מביך"

הגיע קהל מטורף – בלי מסגרת או ניהול

כמו כן, קרן מאיר תיאר עומסים ואלימות בתחלופה שהוצעה לאירועים, בכיכר העצמאות. לדבריו, הגיעו לשם אלפי בני נוער ללא ניהול מסודר: "הגיע קהל מטורף – רק שלא היה מסגרת ולא היה ניהול". הוא סיפר כי נאלץ להתערב בעצמו באירועים אלימים: "אני בעצמי מנעתי שתי קטטות, והובלתי נער לאמבולנס". הוא הדגיש כי קיום התקהלות ללא סגירת כבישים וללא היערכות מתאימה – יצר סיכון גבוה יותר מאירוע רשמי.

עוד מתח ביקורת על המתכונת החלופית של מוקדים קטנים בבתי ספר, שלדבריו לא נתנו מענה לאוכלוסיית העיר: "אתם מחליטים שאתם עושים מוקדים שיכולים להכיל עד 500 איש 15 מוקדים סך הכול. חברים, אנחנו נראים ש-285,000 תושבים. האם שיערתם או חשבתם שיש מציאות שיגיעו יותר מ-500 איש?", אמר והדגיש, "סטטיסטית זה אמור לקרות, והם יצטרכו לחזור בושת פנים הביתה? זה מה שקרה בפועל". לדבריו, גם מי שנכנסו לאירועים – קיבל אירוע דל תקציב ולא מושקע: "מה שקיבלנו בפועל שם זה מפעילת יום הולדת מדהימה וחיננית ושמחה שנסתר ושמח, אבל היא לא הצליחה. מספר מתנפחים, ילד בן 15 שלא מצליח להשתלט על מכונת סוכר ופשוט נוטש את העמדה כי הוא כבר לא יכול, ועוד ילדה בת 15 שאחראית על מספר מתנפחים יחד, אפילו גרילנדה של תיאורה לא הייתה".

אלי אורגד על ביטול האירועים: "נתניה לא צריכה להיות חריגה משאר הרשויות"

"כשאתה רוצה לנהל אירוע, צריך ללכת לרזולוציות", ציין, "אני ראיתי אנשים הולכים בבושת פנים, מאוכזבים, אני בטוח שיופקו הלקחים, אני בטוח, אבל בסופו של דבר, צריך שגם האירועים הללו יתקיימו בצורה שהיא באמת נותנת מענה". עוד הוסיף קרן מאיר על התסכול מהפער שיש בין האירועים שהתקיימו בנתניה, לבין האירועים המוצלחים התקיימו בערים השכנו בשרון: "מה שמכעיס אותי עוד יותר זה העובדה שראינו פערים עצומים בין האירועים שבכל זאת החליטו לקיים במוקדים הללו בקריית השרון, לבין דורה ולבין סלע. ומי שלא רואה את זה הוא עיוור. פשוט מקומם. כשאתה מסתכל איזה אירוע היה בשי עגנון בצפון העיר, או לחלופין בשכונת סלע או בדורה, כן, זה אירוע מסכן ועלוב לעומת האירועים שהתקיימו בקריית השרון".

כתבות נוספות:

חדשות