שידור חי
תמונה של התוכנית

ח"כ אלמוג כהן לא חוזר בו מטענתו על נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית: "הוא מושחת"

אלמוג כהן, חבר הכנסת לשעבר והמתמודד בפריימריז בליכוד, התייחס בריאיון ל"יומן תשעים" להתבטאויותיו החריפות כלפי נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, והסביר מדוע אינו חוזר בו מההתבטאויות • לדבריו, הרפורמה המשפטית הייתה צריכה לעבור, אך גם היה נדרש להסביר יותר לציבור את הצורך בה • האזינו
0:00 / 0:00
תמונתו של חכ אלמוג כהן
חבר הכנסת לשעבר אלמוג כהן, המתמודד בפריימריז לליכוד | צילום:פורטל 90
whatsapp
שתפו כתבה:

חבר הכנסת לשעבר אלמוג כהן, המתמודד בימים אלה בפריימריז של הליכוד, התראיין היום (ראשון) בתוכנית "יומן תשעים" בהגשת יוסי הדר והתייחס לשורה של סוגיות פוליטיות וציבוריות, בהן האירועים ביהודה ושומרון, המעבר שלו מעוצמה יהודית לליכוד והמאבק על מקום ברשימת המפלגה. בהתייחסו לכינוי "טרוריסטים יהודים" שניתן לפורעים יהודים, כהן דחה את ההגדרה ואמר: "להגיד שיש טרור יהודי, זה ליצור תופעה שאיננה קיימת". לדבריו, קיימים אנשים שהם "פורעי חוק", אך לטענתו אין מדובר ב"טרור יהודי".

כהן נשאל גם על האירועים בחווארה ועל הטענה שלפיה צה"ל אינו מצליח לפנות את הפורעים מהמקום. הוא הבהיר כי אינו מכיר את המקרה הספציפי שעליו נשאל, אף שהוא מכיר את הכפר. בהמשך, התייחס חב הכנסת לשעבר  להתמודדות שלו בפריימריז בליכוד ולביקור שקיים בנתניה, שם לדבריו זכה לקבלת פנים חמה. כהן סיפר כי פגש את ראש העיר אבי סלמה ותיאר את תושבי העיר כ"אנשים חמים" ו"פטריוטים", תוך שהוא מדגיש את התרשמותו מההתנהלות העירונית במהלך המלחמה.

בהמשך התייחס גם למערכת היחסים שלו עם השר איתמר בן גביר, בעקבות המעבר מעוצמה יהודית לליכוד. כהן אמר כי הוא "מאוד מאוד מעריך את השר בן גביר" וכי אין לו "מילה רעה לומר עליו", אך טען כי לאחר שהצביע בעד התקציב בעת שראש הממשלה היה בבית החולים, בן גביר הוציא אותו מהסיעה. הוא הדגיש כי מבחינתו המדינה הייתה לפני השיקולים הפוליטיים ואמר כי בעקבות המהלך נעצרה גם החקיקה שקידם, אך לטענתו הוא הספיק להעביר שורה של חוקים ויוזמות.

יצחק עמית – "מושחת"

באשר להתבטאויותיו החריפות כלפי נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית והרפורמה המשפטית, חזר כהן על טענתו כי השופט עמית היה מעורב בשלושה דיונים שעסקו בנבחרת הדירקטורים, כאשר לדבריו אחיו חבר בדירקטוריון, וטען: "אז הוא מושחת!". המראיין יוסי הדר ציין מנגד כי הדברים נבדקו וכי לא הייתה עילה פלילית. כהן לא חזר בו מטענתו, והוסיף כי הרפורמה המשפטית, לטענתו, הייתה צריכה לעבור: "אני חושב שאת הרפורמה המשפטית היה צריך להעביר", אמר והוסיף כי "גם צריך להסביר יותר לציבור מה קורה ולהסביר את הדברים".

חדשות

🔔

רוצים לקבל התראות על חדשות מתפרצות?