שידור חי
תמונה של התוכנית

טור דעה

ח"כ בוארון לרדיו 90: "פתרון לגיוס החרדים היה על השולחן וטרפדו אותו"

חבר הכנסת אביחי בוארון (ליכוד) חושף בראיון ליומן הצהריים של רדיו 90 את מאחורי הקלעים של המשבר סביב חוק הגיוס. לדבריו, החרדים הסכימו למכסות גיוס חסרות תקדים, אך שינויים של הרגע האחרון בנוסח החוק, שהובלו על ידי יו"ר ועדת החוץ והביטחון , פגעו באמון ויצרו את המשבר. "70 שנה לא נגעו בזה, ועכשיו כשאפשר היה לפתור, זה פשוט טורפד".
0:00 / 0:00
תמונתו של אביחי בוארון על במת הכנסת
ח"כ אביחי בוארון, קרדיט צילום: נועם מושקוביץ דוברות הכנסת
whatsapp
שתפו כתבה:

בראיון ליומן הצהריים של רדיו 90 עם משה גבאי, תקף ח"כ אביחי בוארון את הדרך בה טופלה סוגיית הגיוס לצה"ל בממשלה, והצביע על "שינויים מהותיים שנכנסו ברגע האחרון" בהצעת החוק, בניגוד להבנות שהושגו עם הסיעות החרדיות.

לדבריו, "הנוסחה המקורית כללה גיוס של מעל 16 אלף צעירים חרדים בשלוש שנים, סדר גודל של חמש חטיבות. הייתה הבנה עם נציגי הציבור החרדי, כולל עיקרון ברור: מי שלא לומד, יגויס".

"החוק הוקשח  והמשבר פרץ"

המהלך, לדבריו, היה אמור להביא לשינוי נורמטיבי עמוק בציבור החרדי: "חייל חרדי כבר לא ייתפס כיוצא דופן, אלא כחלק מהקהילה. זה היה המפתח לשינוי חברתי, וזה היה בהישג יד". אך כאן, לדברי בוארון, חל מפנה: "הוצגה גרסה חדשה, שונה לחלוטין מהנוסחה שסוכמה. נוספו סעיפים כמו בדיקות ביומטריות. החרדים הביעו הסתייגות, ובצדק. יו"ר ועדת החוץ והביטחון, יולי אדלשטיין, עצמו אמר שהקשיח את הגרסה".

בוארון טען כי השינוי לא רק יצר משבר קואליציוני, אלא סיכן פתרון שהיה "הכי קרוב שאי פעם היינו אליו". "ראש הממשלה, אפילו בזמן ביקורו בארצות הברית, התקשר לבדוק מה קורה עם הנוסחה. כשהוא חזר  זו כבר הייתה הצעה אחרת".

"אסור לפספס את ההזדמנות"

בוארון הדגיש כי לדעתו אפשר עדיין להציל את המהלך: "צריך לחזור לנוסחה שסוכמה, לפעול בכבוד, בלי כפייה, ולהבין שנפל דבר בישראל. גם החרדים מבינים את זה, הם יודעים שאחרי 7 באוקטובר אי אפשר להישאר בצד".  על שאלת האפשרות לבחירות, השיב: "אני מקווה שהקואליציה תתעשת. יש לנו עוד משימות רבות, בעזה, מול איראן, מול חיזבאללה. אם הממשלה תתפרק עכשיו לא נוכל להשלים את המלאכה".

עסקת החטופים: "היעד – החזרת כולם"

בהתייחס לעסקת החטופים האפשרית, אמר בוארון כי ישראל קרובה להשלים את שחרור כל החטופים, למרות התחזיות הקודרות בתחילת המלחמה. "205 מתוך 255 חטופים שוחררו. אף אחד לא האמין שזה יקרה. יש עוד דרך, אבל זה יקרה".

הוא הוסיף: "אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שיהיו לנו 50 רון ארדים. זו חובה לאומית. וחייבים גם להכריע את חמאס, כדי למנוע את החטיפה הבאה".

כתבות נוספות:

חדשות

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com