"מעמד הביניים קורס תחת הנטל הכלכלי והעול הצבאי, עד כה לא נעשה דבר על מנת באמת לגייס את החרדים"
חבר הכנסת משה טור פז (יש עתיד) התייחס בראיון ליוסי הדר ברדיו 90 להיערכות האופוזיציה לבחירות הקרובות, למעמדו של יאיר לפיד כראש הגוש, לביקורת על הממשלה ולסוגיות חוק הגיוס והמצב הכלכלי.
לדבריו, ישראל כבר מצויה הלכה למעשה בעיצומה של מערכת בחירות: “אנחנו אפילו לא בשנת בחירות, אנחנו בחצי שנת בחירות, ואולי פחות מזה”. טור פז הדגיש כי יש עתיד נערכת למערכה כשהיא נשענת על “24 מנדטים, ניסיון מצטבר של 14 שנים ו-38 אלף פעילים ברחבי הארץ”, והוסיף כי המטרה היא לאחד את כלל מרכיבי האופוזיציה: “אנחנו רוצים שכל חלקי האופוזיציה, גם משמאל וגם מימין, בנט וליברמן, ירוצו יחד איתנו כדי קודם כול לגמור סוף-סוף את הממשלה הרעה הזו”.
באשר לשאלה מי צריך להוביל את הגוש לנוכח סקרים שמעניקים ליש עתיד כוח מצומצם יותר, השיב כי “סקרים זה לא תכל'ס. סקרים מודדים תמונת מצב אינסטנט”. לשיטתו, “מי שחושב שהממשלה הזו היא לא הדבר הנכון רוצה לראות ראש חץ. ראש החץ הזה צריך להיות מובל על ידי אדם אחד שהוא ראש האופוזיציה”. לדבריו, ללפיד “יש קרדיט גם על הקמת ממשלת השינוי”, והוא “היחיד שמציג אלטרנטיבה”.
טור פז מנה שני נושאים מרכזיים שלדבריו עומדים בלב הביקורת הציבורית: “האחד, האסון שהביא אלינו 7 באוקטובר, והשני זה העובדה שגם אחרי 7 באוקטובר לא נעשה דבר כדי לגייס את החרדים ולהקל על הציבור שנושא בנטל”. הוא הדגיש כי הבחירות הקרובות יוכרעו סביב שאלת השוויון בנטל והאחריות לאירועי 7 באוקטובר.
בהתייחס לטענה כי הציבור נע ימינה לאחר המלחמה, אמר כי לצד השיח הביטחוני קיים גם ממד כלכלי מובהק: “הציבור בסוף – הכיס שלו כואב. הוא רואה כמה עולה לו לצאת לסופר… זה כואב לו יום-יום”. לדבריו, מעמד הביניים “קורס תחת הנטל הכלכלי והעול הצבאי”, והוסיף מניסיונו האישי כי הוא רואה “עד כמה אחיי כורעים תחת הנטל”.
עוד תקף את הממשלה על הבטחות שלא מומשו: “הבטיחו לי ימין על מלא… מה קיבלתי? 7 באוקטובר, היום המדמם בתולדות המדינה”. לדבריו, הציבור “רואה תוצאות ולא רוצה לשמוע תירוצים”.
ביחס ליו"ר הימין הממלכתי לשעבר, נפתלי בנט, אמר כי עליו להבהיר את עמדתו באופן חד-משמעי: “אדם שמתיימר לעמוד בראש מפלגה צריך להגיד בצורה ברורה – אני אלטרנטיבה”. עם זאת ציין כי העבודה המשותפת של בנט ולפיד בממשלה הקודמת “הייתה טובה מאוד”.
טור פז מתח ביקורת גם על שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וטען כי בציונות הדתית קיימת אכזבה ממנו סביב סוגיית הגיוס והנטל הכלכלי: “סמוטריץ' בחר בחרדים על פניי, כשאני קורע תחת המילואים והנטל”.
בסיום הראיון שב וחזר לסוגיית האחריות השלטונית: “האחריות ל-7 באוקטובר, האחריות למצב הכלכלי… היא בסוף של מי שמוביל את המדינה. מי שמוביל את המדינה כשל – צריך להחליף אותו”.






























