שידור חי
תמונה של התוכנית

ח"כ סעדה על פיצול תפקיד היועמ"שית: "אני אוכיח שהיא עבריינית, היא לא תשלים את הכהונה שלה"

חבר הכנסת ובכיר מח"ש לשעבר משה סעדה התייחס בתוכנית "פותחים שישי" בהגשת אלי אורגד לדרישה לפיצול תפקיד היועמ"שית, וטען: "גלי היא עבריינית על מלא, היא מתנהלת באופן עברייני בכל דבר" • לדבריו, כל המערכת המשפטית יודעת על דברים שעשתה, ועוד ייחשפו בדומה למקרה של הפצ"רית • האזינו לריאיון
0:00 / 0:00
ח"כ משה סעדה מהליכוד | צילום: יוסי זליגר
whatsapp
שתפו כתבה:

חבר הכנסת משה סעדה, עורך דין בהכשרתו ולשעבר בכיר במח"ש, התראיין הבוקר (שישי) לתוכנית "פותחים שישי" בהגשת העיתונאי ועוה"ד אלי אורגד, התייחס לדרישת הממשלה לפצל את תקפיד היועמ"שית והבהיר: "אני אוכיח שגלי היא עבריינית על מלא, היא מתנהלת באופן עברייני בכל דבר. עם עבריינים אין לנו עסק, היא לא תשלים את הכהונה שלה. נקודה סוף".

לטענתו, מיארה מתנהלת במהלך כהונתה כעבריינית לכל דבר, ולכן הוא והממשלה בכלל פועלים נגדה. הוא הוסיף וטען כי פרקליט המדינה עמית איסמן וכלל מערכת הפרקליטות יודעים על כך – אך בוחרים לשתוק, מה שהופך אותם שותפים לעבירות. סעדה טען כי בדומה לפצ"רית, שהמערכת סינגרה עליה ולקח זמן – אבל בסוף הוכח שהיא עשתה עבירות, כך גם על מיארה עוד יוכיחו דברים שעשתה.

"בזכות הבוחרים שלנו, בזכות התחנות שמשמיעות אותנו, ערוץ 14, לא אפשרנו. עמדנו על האמת ומנענו את עלילת הדם", אמר, "אנחנו הופכים את המערכת, זה אירוע אדיר, אירוע משמעותי מאוד שמשנה את מדינת ישראל". הוא ציין כי בכוונת הממשלה לשנות את מערכת המשפט מהבסיס: "לוקחים את הספינה הזו ומסיטים אותה ימינה, למערכת משפטית ערכית, ימנית, לאומית. ממש הפוך למה שהיה עד עכשיו", הדגיש, "ולכן הבחירות הללו מאוד משמעותיות ומאוד חשובות".

באשר להאשמות על טיוח במערכת המשפטית, טען סעדה: "כל המערכת יודעת מי העבריינים. כל המערכת יודעת מי ביצע מה. בעניין הפצ"רית כולם היו שותפים. איך עשרה אנשים מבצעים עבירה יחד? כי הם ידעו שהמערכת שומרת עליהם". לדבריו, תפיסת החסינות הזו – לא קיימת יותר. "אנחנו כרגע בתהליך של שינוי", אמר, "פעם מי היה מדבר על זה? מי היה מעיז להרים ראש מול בית משפט? מי היה מעז להרים ראש מול יועצת משפטית לממשלה? אנחנו בעידן אחר". הוא הוסיף: "אני יודע שגלי (היועמ"שית) חוששת לעצמה, ברמה שהיא תיחקר כמו אחרונת העבריינים. ויהיה דין ויהיה דיין לכולם", הדגיש.

כתבות נוספות:

חדשות