יושבת ראש מפלגת "ישראל תחילה", חברת הכנסת שרן השכל, התראיינה לברהנו טגניה בתוכנית "פותחים סופ"ש" והתייחסה לשורה של נושאים פוליטיים וביטחוניים בוערים. בפתח דבריה בירכה השכל על הסרת מועמדותו של יו"ר בל"ד בעקבות המלצת בית המשפט העליון, והבהירה את עמדתה הנחרצת עוד מתחילת הדרך: "אני מהתחלה אמרתי, אין מקום בכנסת ישראל לתומכי טרור. מאז ה-7 באוקטובר יש קבוצה של אנשים שניסו לחדור בעצם לכנסת, למקום שבו יושבת ההנהגה של מדינת ישראל". היא הוסיפה ומתחה ביקורת חריפה על חברי הכנסת של המפלגות הערביות, תוך שהיא מציינת כי "לא יכול להיות שמצד אחד הם מבקשים לבוא ולהנהיג את המדינה, ומצד שני לתמוך בהשמדתה".
בהמשך הריאיון התייחסה השכל ליחס התקשורתי כלפי מפלגתה והביעה תרעומת על התעלמות הסקרים, כשהיא מעלה טענות גם במישור המגדרי: "יש הפליה מאוד מאוד גדולה ואני לא אתפלא אם יש פה הפליה גם על בסיס זה שאני אישה יחידה שמובילה מפלגה… פשוט מתעלמים ממנה לחלוטין". עם זאת, השכל הדגישה כי הדבר אינו מרתיע אותה מלהמשיך בדרכה העצמאית: "הפוליטיקה הישראלית מזלזלת בנשים, שמים נשים כקישוט… זה לא יעצור אותי, זה מעולם לא הזיז לי. אני לא מפחדת מאף אחד".
כשנשאלה על הבשורה הפוליטית של מפלגתה וה-DNA של הרשימה, תקפה השכל בחריפות את השיח הגושי הקיים בפוליטיקה הישראלית: "כל המתמטיקה הזאת של פוליטיקה טקטית וגושית גמרה את המדינה שלנו. כולם מתעסקים בדבר אחד – או שביבי קדוש, או שביבי פושע. גוש אנטי-ביבי, גוש כן-ביבי. הדבר הזה גמר את הביטחון, גמר את הכלכלה, גמר את החברה". השכל הצהירה כי מפלגתה מתחייבת לקדם חוק גיוס שוויוני ולא להיכנע לדרישות המפלגות החרדיות: "אנחנו אומרים באופן הכי ברור – חוק גיוס נקודה, ואנחנו לא נישען על חרדים. אנחנו נבנה ממשלה ציונית, כזאת שתעבוד עבור הביטחון וכזאת שתעבוד עבור הכלכלה".
בסיום הריאיון התייחסה השכל לפרישתה מסיעתו של גדעון סער ולמהלכיו הפוליטיים האחרונים, כשהיא מביעה אכזבה עמוקה מאי-העמידה בקווים האדומים שהוצבו מראש: "אני התאכזבתי קשות מלראות שאותם עקרונות שאנחנו שרטטנו בהתחלה… הפרות כלפיי הופרו לחלוטין, בטח בעניין של חוק הגיוס". היא סיכמה בהבהרה כי מפלגתה תתמודד באופן עצמאי עד הסוף: "אנחנו מפלגת הימין היחידה שעומדת מאחורי מדיניות ימין ותבצע מדיניות… אני יודעת להיכנס לחדר וגם להגיד לנתניהו לא, ולא לתת לסחטנות המטורפת הזאת לטרלל את המדינה".




























