ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא, פרסם התייחסות חריפה למאבק ההורים ותנועת חב"ד סביב פתיחת בית ספר בעיר ללא היתר, תוך שהוא מציין כי "אין לי דבר נגד חב"ד, אך לנוכח מסע ההכפשות, הדברים חייבים להיאמר".
ברוידא טען כי לפני כשנתיים פתח הרב אליהו שדמי בית ספר פרטי של חב"ד ברחוב רמב"ם, ללא ידיעת משרד החינוך, אגף החינוך בעיר או אגף ההנדסה. לדבריו, בית הספר פעל בבית פרטי בשכונת מגורים, ללא היתרים נדרשים ובניגוד לחוק. "מעבר להלם והתסכול של השכנים, איכות החיים הופרה ביום אחד. מדובר היה בהפרה בוטה של החוק וגם בסכנה ביטחונית ובטיחותית לתלמידים".
בעקבות פניית העירייה, בית המשפט הורה על פינוי בית הספר, אך העירייה, לדבריו, גילתה גמישות ואפשרה להמשיך את פעילותו עד סוף שנת הלימודים. עם זאת, לטענת ברוידא, הרב שדמי לא דאג לאתר חלופה ראויה: "למרות שידע כבר בינואר 2025 כי עליו לפנות את המבנה, דבר לא נעשה".
לדברי ראש העיר, ניסיונות לשכן את תלמידי חב"ד במתחם השחר נכשלו בשל דרישות להתרחבות מהירה במספר הכיתות. בהמשך, נטען כי חב"ד החלו לשפץ מבנה נוסף ברחוב אחוזה, שוב ללא ידיעת העירייה וללא ההיתרים הנדרשים. "אותה תמונה חזרה על עצמה, 'שיטת המצליח'", אמר ברוידא.
בפסק דין שניתן לאחרונה, ציינה שופטת בית המשפט בפתח תקווה כי חב"ד היו מודעים זמן רב למצבם אך נקטו ב"אדישות או התעלמות". היא הדגישה כי לא ניתן להפעיל מוסד חינוך ללא בדיקת היבטי בטיחות, אישורי כיבוי אש ותכנון מתאים.
ברוידא סיכם: "אנחנו חיים במדינת חוק. לא ניתן בהינף יד להחליט על פתיחת בית ספר פרטי, בלא הקפדה על כל הנהלים, החל מבטיחות התלמידים ועד לתכני הלימוד. לצערי מישהו מפיץ כזבים, אך איש לא יכופף אותי מול החוק".