אירוע חריג במיוחד התרחש ביום שלישי השבוע בהרצליה, ניסיון דריסה של בוחן נהיגה במהלך מבחן מעשי, לכאורה על רקע כישלון הנבחנת. הפרשה זכתה לתגובות נחרצות מצד איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, שדורש ענישה מיידית והרתעה של ממש מצד משרד התחבורה.
האירוע, התרחש בעת שנבחנת במבחן נהיגה על אופנוע נכשלה בבחינה, ואדם המוגדר כחברה, שנכח במקום, ניסה לכאורה לדרוס את הבוחן באמצעות רכב פרטי. הבוחן לא נפגע, אך תלונה הוגשה למשטרה, וחקירה מתנהלת.
בעקבות המקרה, ביקש איגוד עובדי התחבורה מהמדינה למנוע מהנבחנת להיבחן במשך חצי שנה לפחות. כמו כן, בוחני נהיגה במספר ערים, הרצליה, נתניה, פתח תקווה וכפר סבא,הפסיקו את עבודתם לשעה כמחאה על האלימות.
עו"ד עמית הלל, מנהל החטיבה הארצית באיגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, התראיין בתוכנית ואמר: "אנחנו רואים אלימות כלפי בוחני נהיגה על בסיס חודשי. כבר לפני שלוש שנים הכרזנו סכסוך עבודה על רקע התופעה. ..משרד התחבורה הוא זה שצריך לטפל בגורמים האלימים, והוא לא עושה את זה." הלל הוסיף והבהיר: "זה לא תמיד קשור לתוצאה של הטסט. לפעמים זה עניין של גישה, של גסות רוח, של איומים. ואם באמצע טסט הבוחן בולם אותך, אתה מבין שנכשלת, וזה עלול להצית תגובה אלימה."
התייחסות משרד התחבורה שהובאה בשידור: המשרד גינה בחריפות כל אלימות נגד עובדים בשירות הציבור, כולל בוחני נהיגה, וקרא להם להגיש תלונה במשטרה. עוד צוין כי הבוחנים מועסקים על ידי זכיינים פרטיים, ועל האחרונים חלה האחריות להגן עליהם.
עו"ד הלל מתח ביקורת חריפה על תגובה זו: "משרד התחבורה הוא הגוף היחיד שיכול להעניש תלמיד שנוהג באלימות, כמו לשלול ממנו את האפשרות לגשת לטסט, אבל הוא לא עושה את זה. יותר מזה, כשאנחנו נוקטים שביתת מחאה, אפילו של שעה, הם לא רק שלא תומכים, הם קונסים את החברות. זה מעודד אלימות, אין לי מילים אחרות."
לשאלת מגיש היומן, משה גבאי, האם במקרה המדובר הוגשה תלונה, הלל אישר כי כן: "כמובן. זה מקרה שעל סף אירוע טרור. אני דיברתי עם הבוחן, אם לא היה מגיב בשנייה הנכונה, הוא היה נדרס."
הקשיבו לראיון המלא