שידור חי
תמונה של התוכנית

פחות מ-24 שעות לפתיחת הקלפיות- עופר וינטר מכחיש שמועות על פרישה ומצהיר: "הגירה היא הפתרון היחיד לעזה"

0:00 / 0:00
"הגירה היא הפתרון היחיד לעזה"-צילום: דוברות עמך ישראל
"הגירה היא הפתרון היחיד לעזה"-צילום: דוברות עמך ישראל
whatsapp
שתפו כתבה:

בראיון ליוסי הדר בתוכנית "יומן תשעים", יושב ראש מפלגת "עמך ישראל", תת-אלוף במיל' עופר וינטר, תקף בחריפות את הלחצים המופעלים עליו מצד הליכוד, דחה על הסף אפשרות של פרישה מהמרוץ ערב הבחירות, והציג עמדות נוקשות לגבי עתיד רצועת עזה והסוגיה הביטחונית.

פחות מ-24 שעות לפני פתיחת הקלפיות, יושב ראש מפלגת "עמך ישראל", תת-אלוף במילואים עופר וינטר, מתייצב לראיון בתוכנית החדשות "יומן תשעים" . בצל הסקרים והשמועות הגוברות על פרישה אפשרית, וינטר מבהיר כי מפלגתו רצה עד הסוף: "אנחנו ממשיכים קדימה, 'עמך ישראל' תהיה הפתעת הבחירות. אם תשמעו חס וחלילה שאמרו שפרשנו, תדעו שזה שקר מוחלט".
במהלך הריאיון מתח וינטר ביקורת חריפה על הלחצים הכבדים שמופעלים, לדבריו, מצד מפלגת הליכוד במטרה להביא לפרישתו ולפירוק רשימתו. "זה הזכיר לי כשהייתי מ"פ, כשהגיעו חבר'ה צעירים לפלוגה והוותיקים עשו להם זובור", סיפר וינטר. "אבל הגיע מ"פ חדש לפלוגה, ואנחנו לא משחקים את המשחק הזה, לא יורדים לרמה הזאת. הלכו לאנשים הביתה, התקשרו לכל אחד במפלגה, ניסו לקרוע אותנו אחד-אחד". הוא אף חשף לחצים שהופעלו על אנשי רשימתו ועל רבניו: "ראש הממשלה הבין שהוא לא הצליח, הלך לרב בניהו שמואלי, שהוא יודע שאני גם שם לומד, ומנסה. אני מקווה שהם לא משתפים איתו פעולה".
כשנשאל על יחסיו עם שר הביטחון לשעבר גדי איזנקוט והחיבוק המתוקשר ביניהם, השיב וינטר כי הוא מכבד אותו ברמה האישית אך שולל לחלוטין שיתוף פעולה פוליטי עמו: "אני מכבד את גדי ברמה האישית, הוא שילם את המחיר הכי יקר שאפשר לשלם, ואני חיבקתי אותו. חבר'ה, אני לא מסכים איתו אידיאולוגית! יש לי תהום אידיאולוגית פעורה בינינו, על ההכלה, ועל ההסדרה, ועל זה שאני חושב ש-150,000 פלסטינים לא צריכים להיכנס למדינת ישראל והוא חושב שכן, ועל התפיסות שלו איך לסדר את עזה ואני חושב הפוך ממנו. אז בגלל זה אני לא אלך איתו! לכן זה לא… לכן זה לא… אני לא אלך איתו, אבל זה לא אומר שאסור לחבק אותו. ומותר לנו להתווכח, מותר לנו לא להסכים, אבל אסור לנו לפרק את הבית, על זה אמרנו אחרי ה-7 באוקטובר – די"
בתחום הביטחוני הציג וינטר קו תקיף וחד-משמעי בנוגע להמשך הלחימה והטיפול ברצועת עזה. "מי שלא עשה, שלוש שנים נמנע מלעשות, לא ידע לטפל ולגמור את החמאס ולעשות את הסגירה בעזה, הוא לא יעשה את זה גם בעוד ארבע שנים", טען. בדבריו הציג את תפיסתו לפתרון השורשי ברצועה: "לעזה יש פתרון אחד: הגירה, הגירה, הגירה, הגירה! נגמר, זאת ההכרעה האמיתית ודרך זה גם נייצר הרתעה בכל המזרח התיכון".
הוא הוסיף כי בעבר אף הוצע לו לעמוד בראש מנהלת ייעודית לנושא: "אני מזכיר לכולנו, אני לא יודע אם אתה זוכר שאני הייתי אמור להיות ראש מנהלת ההגירה. נתנו לי, עשיתי תוכנית, ובשנייה האחרונה אחרי שכבר הבינו שאני מתכוון לעשות את זה, החליטו למנות מישהו אחר".
כשנשאל על הדיווחים בדבר עימותים בין דרג המדיני לדרג הצבאי בסוגיית איראן ערב הבחירות, קרא וינטר להרגעת הרוחות: "אני נגד להפחיד את הציבור. בואו לא נפחיד את הציבור. אני רוצה להאמין וסומך על מקבלי ההחלטות שיעשו את הדברים הנכונים". בסיום הריאיון הדגיש כי מפלגתו תשאף להקמת ממשלת ימין רחבה שתביא להכרעה: "רק אם תהיה ממשלת ימין, רק כשהאם חי ישראל עוברת תהיה ממשלת ימין בעזרת השם רחבה כדי באמת לסיים, להביא להכרעה".

כתבות נוספות:

חדשות

🔔

רוצים לקבל התראות על חדשות מתפרצות?