שידור חי
תמונה של התוכנית

פרופ' איתן גלבוע: ישראל תלויה לחלוטין בארה"ב, טראמפ לא ממהר לחדש את הלחימה

פרופ' איתן גלבוע, מומחה לארצות הברית ולדיפלומטיה ציבורית, התייחס בריאיון לתוכנית "יומן תשעים" לניסיון ההתנקשות בטראמפ, המו"מ שבין ארה"ב לאיראן וליחסי ישראל וארצות הברית • לדבריו, נתניהו אינו מסוגל להתעמת מול טראמפ וישראל תלויה לחלוטין בממשל האמריקאי בעניין חידוש הלחימה מול איראן • האזינו
0:00 / 0:00
פרופסור איתן גלבוע, מומחה לארה"ב ולדיפלומטיה ציבורית\ עמית בכיר במכון JISS | צילום: לקוח מעמוד מכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון, JISS
whatsapp
שתפו כתבה:

בריאיון לתוכנית "יומן תשעים" בהגשת יוסי הדר, התייחס היום (ראשון) פרופ' איתן גלבוע, מומחה לארצות הברית ולדיפלומטיה ציבורית, לניסיון ההתנקשות בסביבתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, למגעים מול איראן וליחסים בין וושינגטון לישראל.

לדבריו, נכון לעכשיו לא ידוע אם יש קשר בין החשוד בניסיון ההתנקשות בטראמפ לאיראן, אך ניתן יהיה לברר את מניעיו לאחר שנפצע ונעצר. בהמשך התמקד גלבוע בעימות מול איראן ואמר כי הנשיא האמריקאי אינו ממהר להסלים את המצב, אלא מבקש למצות תחילה את הלחץ הכלכלי והצבאי.

"הוא אומר שיש לו את כל הזמן שבעולם", ציין גלבוע והסביר כי הממשל האמריקאי מנסה להביא את טהראן לשולחן המשא ומתן בתנאים משופרים מבחינתו. לדבריו, טראמפ משלב במקביל מהלכים דיפלומטיים עם הגברת הנוכחות הצבאית באזור.

כמו כן, באשר ליחסים עם ישראל, אמר גלבוע כי קיים שיתוף פעולה הדוק, בעיקר בזירה הביטחונית, אך מדובר ביחסים שאינם שוויוניים. "שיתוף פעולה, אבל הוא לא סימטרי", אמר וציין כי ישראל תלויה לחלוטין בארצות הברית, ונתניהו אינו יכול להתעמת עם טראמפ כפי שטען בעבר.

בתוך כך, דיווח גלבוע כי בארצות הברית גוברת הטענה שלפיה ישראל דוחפת את הממשל האמריקאי לחידוש הלחימה: "לא רק שזה נמשך, זה מתעצם", אמר והסביר כי ככל שהממשל מתקשה להשיג את יעדיו, כך מתרחבת גם הביקורת כלפי טראמפ על התחשבות יתר בישראל.

כתבות נוספות:

חדשות