שידור חי
תמונה של התוכנית

ראש עיריית ראש העין על החזרה לשגרה: "פתאום ראיתי את הפקקים – ורווח לי"

ראש עיריית ראש העין סיפר על התחושות לקראת החסרה לשגרה לאחר למעלה מחודש של לחימה אינטנסיבית מול איראן וחיזבאללה - ואמר: "פתאום גיליתי הבוקר שחזרו הפקקים, ורווח לי, כי הבנתי שבעצם מערכת החינוך נפתחה הבוקר ואנחנו חוזרים לשגרה" • הוא שיבח את התושבים על שהתמגנו כנדרש ולא היו פגיעות בנפש: ""הם הגיבורים האמיתיים שבאמת התמגנו" • האזינו
0:00 / 0:00
ראש עיריית ראש העין רז שגיא | צילום: דוברות עיריית ראש העין
whatsapp
שתפו כתבה:

לאחר שבועות של לחימה ופגיעות חוזרות, ראש העין מנסה לחזור לשגרה. בריאיון לתוכנית "יומן תשעים" בהגשת עו"ד אלי אורגד, תיאר היום (חמישי) ראש העיר רז שגיא את ממדי הפגיעה בעיר: מאות זירות נפילה, עשרות מבנים שניזוקו ותושבים שנאלצו להתפנות מבתיהם. לצד זאת הדגיש כי למרות הכול – לא היו נפגעים בנפש, והעיר החלה לשוב לפעילות, בעיקר עם פתיחת מערכת החינוך.

שגיא סיפר כי גם ברגעי השגרה הראשונים הורגשה ההקלה: "פתאום גיליתי הבוקר שחזרו הפקקים, ורווח לי, כי הבנתי שבעצם מערכת החינוך נפתחה הבוקר ואנחנו חוזרים לשגרה". עם זאת, הוא הדגיש את המחיר שעברו התושבים: "הם הגיבורים האמיתיים שבאמת התמגנו", וציין כי הרשות פתחה מוסדות חינוך לצורך מיגון והציבה מיגוניות, גם אם לא בכל מקום יש מענה מלא.

ראש עיריית ראש העין ברדיו 90 – על הנזקים הקשים שקרו דווקא בראש העין ובפתח תקווה בעקבות ירי הטילים

לדבריו, החזרה ללימודים לוותה במאמץ אינטנסיבי של העירייה והצוותים. הוא תיאר כיצד בלילה שלפני הפתיחה עבר בין בתי הספר כדי לוודא את בטיחותם: "ראיתי איך מכינים אותם, מנקים אותם וסורקים אותם גם בחצרות וגם בגגות". הוא ציין כי ההיענות הייתה גבוהה: "200 גנים מתוך 206 נפתחים היום", אמר ושיבח את צוותי החינוך והעובדים בעיר: "אני באמת עומד ורווה נחת מהעבודה הזאת".

בניגוד לביקורת שנשמעה מרשויות אחרות, שגיא הדגיש כי מבחינתו שיתוף הפעולה עם גורמי המדינה עבד: "מי שעבד מולנו זה אנשי פיקוד העורף. הם דיווחו לנו והם עדכנו אותנו". לדבריו, כלל גורמי החירום פעלו בשטח ונתנו מענה, והמסר המרכזי שלו לתושבים היה ברור: "תודה על ההתנהגות הבאמת בוגרת ואחראית שלהם".

כתבות נוספות:

חדשות