על רקע ההסלמה הביטחונית והפגיעות בערים אחרות, ברמת השרון נערכים לכל תרחיש. בעירייה כונס חמ״ל משק לשעת חירום, שבחן את הלקחים מאתרי נפילות בתל אביב ובבית שמש, וגיבש תוכניות פעולה למקרה של פגיעה בתחומי העיר – החל מפריסת צוותי החירום ועד היערכות לפינוי הריסות.
ראש העיר, איציק רוכברגר, הבהיר היום בראיון לרדיו 90 כי ההנחיות נאכפות במלואן, במיוחד בכל הנוגע לאיסור התקהלות. לדבריו, עם פרסום קריאות להתכנסויות ציבוריות לרגל פורים – הובהר למארגנים כי עליהם לפעול בהתאם להנחיות פיקוד העורף. “אנחנו במצב חירום, לא בשגרה”, אמר. “אי אפשר לקיים אירועים המוניים בשטחים פתוחים או לא ממוגנים. מדובר בחוסר אחריות”.
בעירייה מדגישים כי אין כוונה לבטל את רוח החג, אך הפעילויות מותאמות למציאות הביטחונית: פעילויות לילדים מתקיימות אך ורק במרחבים מוגנים, חלקן גם בזום, כדי לאפשר הפוגה מבלי לסכן חיים. “המקומות שבהם מתקיימת פעילות נבדקו ונמצאו בטוחים”, ציין רוכברגר, שסיפר כי אף השתתף באירועים שבהם נשמעו אזעקות והמשתתפים נכנסו למרחב מוגן כנדרש.
נושא המקלטים הציבוריים נמצא במוקד ההיערכות. לדברי ראש העיר, חלק מהמקלטים מצוידים במערכות פתיחה אוטומטיות, אך מניסיון העבר לא כולן פעלו כנדרש ברגע האמת. מאז כניסתו לתפקיד, כך לדבריו, הוחלט להשאיר את המקלטים פתוחים דרך קבע – החלטה שהובילה גם למקרי ונדליזם וגניבות.
“אנחנו מתקינים כעת מחדש ראוטרים וציוד שנגנב, כדי לאפשר חיבור אינטרנט במקלטים”, סיפר. “יש נזילות ותקלות נקודתיות, אבל אנחנו עובדים סביב השעון כדי לתת מענה”.
בעירייה מדגישים כי לא ניתן להגיע ל־100% מיגון לכל תושב, אך נעשו מאמצים לאורך השנים לעודד התקנת ממ"דים בבתים פרטיים, כולל מסלולים מואצים לאישורים. “אי אפשר להציב מקלט בכל רחוב, אבל אנחנו עושים את המקסימום במסגרת האפשרויות”, אמר.
מערך הרווחה בעיר פועל במתכונת מתוגברת, עם דגש על קשישים ואנשים עם צרכים מיוחדים. עם זאת, גם כאן קיימים אתגרים. רוכברגר תיאר מקרים שבהם הוצעו פתרונות לינה חלופיים לתושבים ללא מרחב מוגן – אך בתי מלון סירבו לקלוט חלק מהמקרים בשל נזקים שנגרמו בעבר.
“אנחנו מנסים לתמרן בין הצרכים לבין המציאות”, אמר. “במצב חירום אי אפשר תמיד לתת מענה מדויק לכל דרישה, אבל אנחנו מחויבים לבטיחות ולרווחת התושבים”.
לצד הביקורת כלפי מפרי ההנחיות ומקרי הוונדליזם, ראש העיר ביקש גם להדגיש את הצד החיובי: “הרוב המוחלט של התושבים מגלה אחריות. הצוותים עובדים 24/7, ויש תחושת שליחות אמיתית. כולנו מקווים שלא נידרש לממש את כל התרחישים – אבל אנחנו ערוכים לכך”.






























