שידור חי
תמונה של התוכנית

ראש העיר יצחק רוכברגר נעל את שער תחנת המשטרה בעיר – "התחנה סגורה ואיננה משרתת את תושבי רמת השרון"

0:00 / 0:00
תמונתו של ראש עיריית רמת השרון איציק רוכברגר
"אמרתי להם בואו נקים מערך משותף של מתנדבים ושיטור עירוני. אתה מדבר לקיר”. צילום: ראובן קפוצינסקי
whatsapp
שתפו כתבה:

עימות חריג וגלוי התפתח בימים האחרונים בין עיריית רמת השרון לבין משטרת ישראל, לאחר שהעירייה, בהנחיית ראש העיר איציק רוכברגר, הציבה מנעולים ושילוט על מבנה נקודת המשטרה ברחוב טרומפלדור בעיר. המהלך עורר תגובה חריפה מצד המשטרה, שטענה להתנהלות עבריינית ופגיעה חמורה בשלטון החוק.

על פי העירייה, הצעד ננקט בעקבות טענות קשות נגד תפקוד נקודת המשטרה, שלטענת הנהלת העיר אינה פעילה בפועל ואינה מספקת שירות ראוי לתושבים. בעירייה טוענים כי המבנה היה סגור בחלק מהזמן ואף עמד ריק, וכי פניות חוזרות למשטרה להשמיש את המקום או להשיבו לרשות העירייה לא נענו.

בהודעה חריגה שפרסמה המשטרה נכתב כי “משטרת ישראל רואה בחומרה את ההתנהלות העבריינית של עיריית רמת השרון, אשר ביצעה אקט בריוני לאחר שנציגי העירייה בהנחיית ראש העיר נעלו את מבנה נקודת המשטרה והציבו שילוט ומנעולים”. עוד נמסר כי “נעילת המבנה והצבת השילוט מהווים עבירות פליליות של הסגת גבול והכשלת שוטר לכאורה, וכן פגיעה חמורה בשלטון החוק”. במשטרה הוסיפו כי הם מחזיקים במקום כדין ופועלים להסרת המפגעים ולמיצוי צעדים משפטיים.

לצד הביקורת, הציגה המשטרה גם נתונים על פעילותה בעיר, ובהם ירידה של כ־46 אחוזים בעבירות רכוש בשנת 2025, ירידה של כ־58 אחוזים בפריצות לדירות וירידה משמעותית בגניבות רכב, לצד עלייה במספר כתבי האישום ובפעילות האכיפה.

ראש עיריית רמת השרון איציק רוכברגר דוחה ברדיו 90 את טענות המשטרה מכל וכל. “התגובה הזאת מביישת אותם, לא אותנו. אני מתריע על המצב הזה כבר למעלה מחמש שנים. התחנה סגורה ואיננה משרתת את תושבי רמת השרון. אין שם משרד חקירות, אין שירות. אם תושב רוצה להגיש תלונה הוא לוחץ על פעמון ושולחים אותו לגלילות בהרצליה”.

לדבריו, המבנה שייך לעירייה. “המבנה הזה הוא מבנה של עיריית רמת השרון, נקודה. האקט שביצענו נועד לזעזע את המערכת. אני לא נגד המשטרה, אני רוצה לעבוד עם המשטרה, אבל הם מחזיקים מבנה ולא נותנים לנו שום שירות. זו הפקרות”.

רוכברגר מספר כי לאורך השנים התקיימו מכתבים, פגישות ושיחות עם גורמי המשטרה, אך ללא תוצאה. “הראינו להם גם רישום בטאבו שמוכיח שהמבנה שלנו. הצעתי לאגם משאבים, לתת רכבים, תקציבים, לעבוד יחד. אמרתי להם בואו נקים מערך משותף של מתנדבים ושיטור עירוני. אתה מדבר לקיר”.

לדבריו, העירייה מתכוונת להפוך את המבנה ל“בית הביטחון העירוני”. “אמרתי שאם המשטרה לא תחזיר את המבנה או לא תיתן שירות, אכריז עליו כבית הביטחון של רמת השרון. שם יהיו פקחים, סיירים ומתנדבים, מוקד שפועל מסביב לשעון. אם המשטרה תרצה לשתף פעולה, נקצה לה חדרים לפעילות”.

רוכברגר דוחה את הטענות לפעולה כוחנית. “זה היה אקט סמלי. שמנו שלטים ושרשרת שלא הייתה אפילו נעולה. לא השתלטנו על התחנה. פתאום הגיעו עשרים ניידות. איפה הן היו עד עכשיו כשאין כוח אדם בעיר?”.

הוא אף העלה דוגמה נוספת לתפקוד הלקוי לדבריו. “דגל ישראל היה חודשים קרוע ומרופט בכניסה למבנה ואף אחד לא שם לב, כי אין שם תחנה אמיתית. רק עכשיו, בעקבות כל הסיפור, הגיעו והחליפו אותו”.

ראש העיר מדגיש כי אין לו עימות אישי עם המשטרה. “אני מעריך את השוטרים, אין לי שום דבר נגד אף שוטר. גם אם הייתה בעבר תלונה אישית שלי על איומים, זה לא העניין. אני רוצה שהמשטרה תיתן שירות לתושבים. ביטחון, ביטחון וביטחון”.

בשלב זה, לדבריו, העירייה פועלת גם במישור המשפטי. “אנחנו עובדים על הגשת תביעה לבית המשפט להשבת המבנה. אם המשטרה תשב איתנו ותסכים לשיתוף פעולה אמיתי, אני הראשון לשבת ולתכנן יחד, כל עוד התושבים יקבלו שירות ראוי”.

רוכברגר מתייחס גם לביקורת שנשמעה נגדו בעקבות ניהול ישיבת מועצה סוערת, שבגינה הוגשה עתירה לבית המשפט. “הנושא יתברר בבית המשפט. האופוזיציה התנהגה בצורה ברברית, ניסתה לפוצץ את הישיבה. נאלצתי להוציא אותם ולקיים את הישיבה בחדרי. בית המשפט יכריע אם נהגתי נכון”.

העימות בין העירייה למשטרה נמשך לעת עתה, כששני הצדדים עומדים בעמדות מנוגדות, והציבור המקומי עוקב בדריכות אחר ההתפתחויות והשלכותיהן על ביטחון התושבים והשירותים העירוניים.

חדשות