שידור חי
תמונה של התוכנית

ראש מועצת חוף הכרמל מפציר ביואב קיש: "תפתח את מסגרות החינוך המיוחד"

אסיף איזק, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, התראיין ל"יומן תשעים" והסביר על המורכבות שבניהול מועצה אזורית בזמן חירום: "המועצה היא מאוד ארוכה, זה 45 קילומטר" • הוא הוסיף וטען כי יש לפתוח באופן מידי את מסגרות החינוך המיוחד כולו, במרחבים מוגנים, ובהמשך גם את גני הילדים • האזינו
מיכאל אסיף איזק, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, ויושב ראש אשכול רשויות מישור החוף | צילום: דודי ארדון
whatsapp
שתפו כתבה:

אסיף איזק, ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, ויושב ראש אשכול רשויות מישור החוף, התראיין היום (ראשון) לתוכנית "יומן תשעים" בהגשת יוסי הדר ומשה גבאי, והתייחס למצב הביטחוני ולתפקוד הרשויות המקומיות בזמן החירום. לדבריו, מדינת ישראל תוקפת על בסיס שעתי באיראן: "המטוסים שלנו וכטב"מים מעל איראן. אנחנו עכשיו נוגעים בראש הנחש, מטפלים בו". הוא הדגיש כי מדובר ברגע היסטורי: "אנחנו עכשיו בעצם בונים את העתיד ומייצרים, אני מקווה, עתיד טוב יותר לילדים שלנו, למשפחות שלנו ולנכדים למי שיש".

איזק הדגיש כי לצד הפעילות הצבאית, תפקיד הרשויות המקומיות הוא לאפשר לממשלה ולצבא לפעול. לדבריו, המועצה האזורית נערכה במשך שנים לתרחיש כזה, "עשינו את זה כבר שש-שבע שנים ואנחנו מתכוננים לרגע הזה". הוא ציין כי במועצה האזורית פועלים צוותי חירום יישוביים בכל אחד מהיישובים: "יש לנו פה 27 יישובים, כמעט 40 אלף תושבים", אמר, "בעצם הם המענה הראשוני. בכל יישוב יש לנו צוות שמגיש עזרה ראשונה ומחלצים – זאת אומרת 27 מועצות קטנות".

מערכת החינוך ממשיכה בלמידה מרחוק; פתיחה מדורגת ברשויות צהובות תחל ביום שני

איך מנהלים מועצה בזמן חירום?

לדבריו, ניהול מועצה אזורית בשעת חירום מורכב במיוחד בשל פריסת היישובים בשטח נרחב. "המועצה היא מאוד ארוכה, זה 45 קילומטר", ציין, "העיניים שלי בכל יישוב זה צוות החירום היישובי". הוא הסביר כי הקשב המבצעי מתחלק בין היישובים השונים, כולל אזורי גב ההר שבהם קיים חשש לשריפות. "יש לנו מוקד מועצה כמובן שהוא ממוגן ושם הכול מתנהל בחירום", אמר והמשיך, "יש לנו נהלים, נוהל אירוע אל מול כל יישוב".

עוד הוסיף כי הם נערכים גם לתרחיש שבו יותר מיישוב אחד ייפגע: "זה מורכב לנהל מועצה כזאת בחירום". בהתייחס לנושא המיגון אמר איזק כי הפערים דומים לשאר המדינה. "ככלל אצבע אנחנו בדיוק כמו כל מדינת ישראל", ציין,  "כ-30% מהתושבים שלנו אין להם מיגון תקני, אין להם ממ"ד". לדבריו, גם כאשר קיימים מקלטים, המרחק אליהם עלול להיות בעייתי, במיוחד עבור אוכלוסייה מבוגרת. "אני אתן דוגמה הכי פשוטה, את אימא שלי, היא צריכה ללכת בזהירות, זה לוקח לה יותר מדקה וחצי להגיע למקלט". עוד הוסיף כי מקלטים רבים ביישובים נבנו בשנות ה-80 וכי הוצבו גם מיגוניות, אך הוא הדגיש "מיגונית זה לא תקני לחזית הצפונית".

חייבים להשיב לפחות חלק ממערכת החינוך לסדרה

איזק התייחס גם למערכת החינוך בזמן החירום וטען כי יש אוכלוסיות שחייבות לחזור למסגרות. "אני חושב שיש אוכלוסיות שחייבות לחזור למסגרות, ואני אתן אוכלוסייה אחת – ילדים על הרצף". לדבריו, היעדר מסגרת יוצר עומס כבד על המשפחות: "ילד כזה שהוא לא במסגרת יוצר בבית לחץ שהוא כמעט בלתי נסבל". הוא ציין כי ביקש לפתוח מסגרות ממוגנות לחינוך המיוחד: "אמרתי גם לשר החינוך 'תפתח את המערכות האלה'", אמר, "עמדתי היא לפתוח אתמול את החינוך המיוחד כולו, ואחרי זה לפתוח את גני הילדים, עוד פעם – במיגון מלא".

כתבות נוספות:

חדשות