משלחת גדולה של ראשי רשויות מישראל, ובהם נציגים בולטים מאזור השרון, פתחה בצעדי מחאה חריפים בניו יורק נגד מוסדות האו"ם. הרקע לטלטלה הוא החלטתו השערורייתית של מזכ"ל האו"ם לכלול את מדינת ישראל ואת כוחות הביטחון שלה ברשימה השחורה של גופים החשודים בביצוע עבירות מין והתעללות במהלך הלחימה, לצד ארגוני טרור רצחניים. כתבנו מיכאל פרוסמושקין דיווח היום (ראשון) כי בעקבות המהלך המקומם, החליטו ראשי הרשויות באקט של מחאה לעצור באמצע את סיורם הרשמי בבניין האו"ם ולא לסיים אותו. בהמשך היום, צפויים חברי המשלחת להשתתף במצעד התמיכה השנתי והענק למען ישראל בשדרה החמישית, תחת אבטחה כבדה ובהשתתפות עשרות אלפי בני אדם, חברי כנסת ושרים.
בריאיון מיוחד מניו יורק, הביע אלי אטון, ראש המועצה האזורית לב השרון, זעזוע עמוק וזעם רב על התנהלות האו"ם ועל ההשוואה המעוותת בין כוחות צה"ל לחמאס. אטון מתח ביקורת קשה על כך שההחלטה התקבלה ללא שום בדיקה מעמיקה ובלי שאיש מהבודקים מטעם הארגון בכלל טרח להגיע לישראל. הוא הסביר כי ההחלטה לעזוב את המבנה באופן מיידי ולפוצץ את הביקור התקבלה פה אחד על ידי ראשי הרשויות, שחשו כי לא ניתן לעבור על כך בשתיקה.
אטון התייחס להחלטה המקוממת של האו"ם ואמר בטון נחרץ: "החלטנו שבעקבות ההחלטה המזעזעת הזאת, ההחלטה הלא פרופורציונלית הזאת, הלא שווה, החלטה לא מוצדקת, בלי בדיקה, בלי שאף אחד מהבודקים הגיעו לארץ אפילו, ולשים אותנו ביחד עם החמאס, עם דאע"ש, עם אל-קאעידה, זה סירחון אחד גדול". הוא הוסיף והסביר את המניע מאחורי נטישת המשלחת: "החלטנו שלא ראוי שאנחנו, שנפגעים ישירות, אנחנו עם שנפגע ישירות, נמשיך לכבד את הארגון שלדעתנו לא מכבד אותנו".
למרות האווירה המתוחה וההפגנות הפרו-פלסטיניות ברחובות, ראשי הרשויות שומרים על מורל גבוה לקראת הצעדה ההמונית ומדווחים על גלי תמיכה אדירים מצד הקהילה המקומית ותומכי ישראל בעיר. ראש מועצת לב השרון הדגיש כי המשלחת מייצגת אחדות ישראלית אמיתית ויוצאת דופן שמורכבת מנציגי ימין ושמאל, דתיים וחילונים, שצועדים כאיש אחד.






























