עיריית רעננה השיקה פיילוט חדש של פחים סלולריים חכמים, במטרה לייעל את מערך איסוף הפסולת בעיר, לחסוך במשאבים ולצמצם את ההשפעה הסביבתית. שני הפחים הראשונים הוצבו סמוך לרחבת יד לבנים וברחוב אחוזה 100.
הפחים החדשים פועלים באמצעות אנרגיה סולארית ומצוידים במערכת חכמה הדוחסת את האשפה ומקטינה את נפחה פי חמישה לפחות. בנוסף, חיישנים מנטרים את רמת המילוי בזמן אמת ומשדרים נתונים לאגף חזות העיר, כך שפינוי האשפה מתבצע רק כאשר הפח מלא.
צמצום ריחות ומפגעים סביבתיים
בעירייה מציינים כי הפחים סגורים באופן הרמטי, מה שמסייע בצמצום ריחות ומפגעים סביבתיים ומשפר את ניקיון המרחב הציבורי.
לדברי העירייה, השימוש בטכנולוגיה החדשה צפוי להפחית עד 80% ממספר פינויי האשפה, לצמצם את נסיעות משאיות האשפה, לחסוך בדלק ובשקי אשפה, להפחית פליטות מזהמים ולאפשר שימוש יעיל יותר במשאבי הניקיון העירוניים.






























