שידור חי
תמונה של התוכנית

סכסוך עסקי או סכנה תברואתית? טענות נגד עסק בנתניה: "20 שנה אנחנו נושמים אבק ופיח"

בעל מוסך באזור התעשייה טוען למפגעי אבק, עשן, ריחות וחולדות שמקורם בתחנת מעבר לפסולת "צבי כהן אקולוגיה" • בחברה דוחים את הטענות: "מדובר באדם אשר פועל ממניעים שאינם ענייניים ואינם קשורים כלל לפעילות המתבצעת על ידי החברה" • עיריית נתניה והמשרד להגנת הסביבה דוחים גם הם את הטענות ומדגישים כי האתר פועל ברישיון ומפוקח באופן שוטף • האזינו לדברים ב"יומן תשעים"
0:00 / 0:00
פסולת וחולדות מבית העסק הסמוך | צילום: אילוסטרציה
whatsapp
שתפו כתבה:

כתבנו מיכאל פרוסמושקין דיווח היום (ראשון) בתוכנית "יומן תשעים" בהגשת יוסי הדר כי בעל מוסך באזור התעשייה בנתניה טוען למפגעים סביבתיים קשים הנגרמים, לדבריו, מפעילותה של תחנת המעבר לפסולת "צבי כהן אקולוגיה" ברחוב האורזים בעיר. לטענתו, מדובר במטרדי ריח, עשן, פיח, אבק וחולדות הנמשכים במשך שנים. פרוסמושקין ציין כי בעבר כבר עלו תלונות דומות נגד העסק, וכי בין הצדדים מתנהל גם סכסוך עסקי ומשפטי, כאשר הליכים שהוגשו לבית המשפט נמחקו לאחרונה, מבלי שהושגו הסכמות.

בעל המוסך, צורי, סיפר בריאיון לתוכנית כי הוא מתמודד עם המפגעים כבר שני עשורים ופנה שוב ושוב לעיריית נתניה, למשרד להגנת הסביבה ולגורמים נוספים. לדבריו, "20 שנה שאני סובל מריחות מסריחים, אבק, חולדות. אנחנו כבר לא יכולים לנשום", ציין. עוד טען כי האבק חודר לעסק ופוגע בעובדים ובפרנסה, וכי אחיו אף אושפז בעקבות בעיות נשימה ואלרגיה שלדבריו נגרמו כתוצאה מהמצב.

מנגד, בחברת "צבי כהן" דחו את ההאשמות מכל וכל. בתגובה נמסר מטעמם כי "מדובר באדם אשר פועל ממניעים שאינם ענייניים ואינם קשורים כלל לפעילות המתבצעת על ידי החברה", וכי התלונות הן חלק מסכסוך מסחרי בין הצדדים. עוד נמסר כי האתר פועל ברישיון עסק משנת 2007, מפוקח באופן קבוע על ידי הרשויות, וכי לעסקים הסמוכים אין תלונות דומות.

עיריית נתניה והמשרד להגנת הסביבה דחו גם הם את הטענות. בעירייה מסרו כי תחנת המעבר פועלת ברישיון עסק ומפוקחת באופן שוטף, וכי בביקורת האחרונה של המשרד להגנת הסביבה, שנערכה לפני כחודש, לא נמצאו מטרדי ריח או אבק כפי שנטען. במשרד להגנת הסביבה הוסיפו כי מדובר באתר חוקי המחזיק בכל האישורים הנדרשים, וכי הטענות ייבחנו במסגרת סמכויות הפיקוח.

מנגד, צורי המשיך וטען כי הרשויות אינן בודקות את המתרחש מתוך עסקו, ואמר: "תגיעו אליי לעסק, תחוו את זה 5 דקות", קרא לרשויות בבקשה לשינוי המצב.

חדשות