שידור חי
תמונה של התוכנית

תחילתה של מסורת: יום חריש צוין היום במוסדות החינוך בעיר

לאחר שמליאת העיר אישרה פה אחד את יוזמת "יום חריש", צוין היום לראשונה במועד בכלל מוסדות החינוך • ראש העיר בפועל יוחאי פרג'י: "צעד משמעותי בבניית הזהות העירונית שלנו. זו בדיוק הדרך לחזק את החיבור של הילדים והנוער לעיר שבה הם גדלים"
העיר חריש, אילוסטרציה | קרדיט: מור שקיפי לאטי
whatsapp
שתפו כתבה:

לאחר שמליאת העיר אישרה פה אחד את יוזמת "יום חריש", צוין היום (ראשון) לראשונה המועד בכלל מוסדות החינוך בעיר, באמצעות פעילויות חינוכיות וערכיות שעסקו בזהות מקומית, קהילתיות ותחושת שייכות.

במסגרת היום התקיימו שיעורים ופעילויות ייעודיות בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ובתיכונים, על בסיס מערכי שיעור שנבנו במיוחד עבור יום חריש. התלמידים למדו על סיפורה של העיר, על ההתפתחות שלה, על מגוון הקהילות המתגוררות בה ועל משמעותה של זהות עירונית בעיר צעירה ומתפתחת. במהלך היום, ראש העיר בפועל, יוחאי פרג'י וסגנית ומ"מ ראש העיר, רויטל גונן, סיירו בין מוסדות החינוך בעיר, פגשו תלמידים, מנהלים וצוותי חינוך ושוחחו עימם על העיר מנקודת מבטם האישית.

המליאה אישרה: "יום חריש" יצוין מדי שנה בכ"ג באייר – זו הסיבה

ראש העיר בפועל, יוחאי פרג'י: "יום חריש הוא צעד משמעותי בבניית הזהות העירונית שלנו. לראות את כלל מוסדות החינוך בעיר עוצרים לרגע כדי לעסוק בחריש, בקהילה ובתחושת השייכות, זו בדיוק הדרך לחזק את החיבור של הילדים והנוער לעיר שבה הם גדלים. חריש היא עיר צעירה, מגוונת ומתפתחת, וחשוב לנו להמשיך לבנות בה קהילה חזקה ומאוחדת".

סגנית ומ"מ ראש העיר, רויטל גונן הוסיפה: "הבוקר הזה היה מרגש במיוחד עבורי. שמחתי לשמוע מאיפה כל אחד הגיע, מהם המקומות האהובים על הילדים בעיר ומה הם מאחלים לעצמם ולחריש בשנים הקרובות. חריש היא פסיפס אנושי מיוחד מאוד, ויום כזה מאפשר לילדים להרגיש חלק ממשהו גדול ומשותף".

יש לציין כי מעתה "יום חריש" צפוי להפוך לחלק קבוע בלוח השנה העירוני, ולקבל ביטוי בתחומי החינוך, התרבות, הקהילה,

חדשות