שידור חי
תמונה של התוכנית

תופעת החרם במערכת החינוך: הביקורת על משרד החינוך והקריאה לקדם את "חוק החרם"

בכנס מיוחד למאבק בחרם ובבריונות במערכת החינוך ובמרחב הדיגיטלי שהתקיים בימים האחרונים בכנסת ביוזמת יו"ר הוועדה לזכויות הילד ח"כ קטי שטרית, עלתה פעם נוספת הביקורת על משרד החינוך שלא נוקט בפעולות משמעותיות יותר כדי להגן על ילדים ובני נוער מפני חרם, בריונות ושיימינג • באשר לנתניה, נאמר כי העירייה פועלת לקידום פתרונות בנושא, אך התופעה עדיין רחוקה מלהיעלם • האזינו לדברים
0:00 / 0:00
בני נוער משתפים בחוויות מחרם שעברו | צילום: אילוסטרציה
whatsapp
שתפו כתבה:

בכנסת התקיים בימים האחרונים כנס מיוחד למאבק בחרם ובבריונות במערכת החינוך ובמרחב הדיגיטלי, תחת הכותרת "מניכור לחיבור – יוצרים חברה שאפשר לגדול בה", כך דיווח היום (רביעי) כתבנו מיכאל פרוסמושקין בתוכנית "יומן תשעים" בהגשת יוסי הדר. בכנס, ביוזמת יו"ר הוועדה לזכויות הילד ח"כ קטי שטרית, השתתפו מאות תלמידים ובני נוער, חברי כנסת, ראשי רשויות, אנשי חינוך ומשפיעני רשת. בין הנושאים שעלו: יצירת סביבה חברתית בטוחה, חיזוק האחריות החברתית והרחבת שיתוף הפעולה בין מערכת החינוך, הרווחה, ההורים והמסגרות הבלתי-פורמליות.

רז משולם, יו"ר סניף נתניה של עמותת "כנפי דרור", שהשתתף גם הוא בכנס, עלה לשידור ודחה את הטענה כי מדובר בעוד אירוע הצהרתי בלבד. לדבריו, "אני ממש לא חושב שמה שנעשה שם היה רק דיבורים, אלא דיבורים לצורך עשייה, ועשייה כבר". משולם ציין כי בכנס השתתפו בני ובנות נוער רבים, ששיתפו בחוויותיהם האישיות במסגרת מעגלי שיח, וכי המטרה הייתה להעלות את המודעות לתופעת החרם ולהבהיר כי ניתן להתמודד עמה.

סיוט חוזר בתחנת הדלק בנתניה: הצעירה שהותקפה על ידי קטין הפכה לחשודה

במהלך הריאיון עלתה גם ביקורת על התנהלות משרד החינוך. משולם אמר כי בוועדות הכנסת העוסקות בנושא נשמעת שוב ושוב הטענה כי "המוקד עדיין של משרד החינוך דורש שיפור, בלשון המעטה". הוא הדגיש כי למרות המאמצים הקיימים, יש צורך בפעולות משמעותיות נוספות כדי להגן על ילדים ובני נוער מפני חרם, בריונות ושיימינג.

בהתייחסו למצב בנתניה, אמר משולם כי העירייה פועלת לקידום פתרונות בנושא, אך התופעה עדיין רחוקה מלהיעלם. לדבריו, מקרים של אלימות, שיימינג ופגיעות חברתיות ממשיכים להגיע לטיפול כמעט מדי יום. משולם קרא לקדם את "חוק החרם", להגדיל את מספר רכזי המוגנות במערכת החינוך ולהעניק כלים נוספים לצוותים החינוכיים. לדבריו, עבור משפחות רבות ההתמודדות אינה רק חינוכית אלא גם מצילת חיים: "לפעמים זה לא מובן מאליו עבורם, ולפעמים זה גם מציל חיים".

כתבות נוספות:

חדשות