שידור חי
תמונה של התוכנית

טור דעה

ויקי כהן זועקת: "בן שלי נמק במנהרות כבר 680 ימים!"

אמו של החטוף נמרוד כהן ביומן הצהריים של רדיו 90: "אין ימין ואין שמאל, יש ערבות הדדית. מקבלי ההחלטות חייבים לפעול להשבת החטופים"
0:00 / 0:00
תמונתו של החטוף נמרוד כהן
החטוף נמרוד כהן. צילום: עמוד האינסטגרם של המשפחה
whatsapp
שתפו כתבה:

ביום ההשבתה הארצי למען החטופים, שוחחה היום (ראשון) ויקי כהן, אמו של החטוף נמרוד כהן, עם יוסי הדר ביומן הצהריים של רדיו 90. במהלך הראיון הביעה התרגשות מההיענות הרחבה למחאה, ותקפה בחריפות את האמירות הפוליטיות נגד משפחות החטופים.

"זה פשוט מדהים," אמרה כהן. "המון אנשים הגיעו לכיכר החטופים בתל אביב, המון אנשים משתתפים באירועים שונים מצפון ועד דרום, יש 340 מוקדי פעילות. ההיענות עצומה, גם מצד אזרחים רבים. אי אפשר להתעלם מזה."

על הטענות כי המחאה מחזקת את חמאס השיבה: "אני לא מאמינה לדברים האלה. לאורך כל 22 החודשים שהבן שלי, נמרוד כהן, ועוד 49 חטופים נמקים במנהרות, אנחנו שומעים טענות כאלה. זה היה צפוי. לא נעים להם לראות את ההמון, את אותם 84% שתומכים בנו ויצאו לרחובות. אנשים לקחו חופש, לא הלכו לעבודה. זו שביתה כמו שלא הייתה מעולם. מקבלי ההחלטות לא יכולים להתעלם."

כהן דחתה את הניסיון לייחס למחאה גוון פוליטי: "זה משרת כנראה אנשים מסוימים בפוליטיקה. אבל אין פה ימין ואין שמאל. יש פה אזרחים שדואגים ויודעים שהתקווה תחזור לעם הזה רק אחרי שכל החטופים יחזרו. זה קשור לחברה כולה, לערכים הבסיסיים, ערבות הדדית, שלא משאירים אף אחד מאחור. על זה אנחנו נלחמים."

לשאלת הדר על אחריות הממשלה ועל טענות כי חמאס הוא שמסרב לעסקה, השיבה כהן: "הממשלה עד עכשיו לא הגישה שום מתווה ישראלי. לא ניסו בכלל..  אבל אם תהיה נכונות אמיתית, אפשר יהיה להגיע להסכם."

לסיום פנתה כהן לבנה החטוף: "אני מקווה שהוא יודע שהמון אנשים נאבקים על כבודם ועל חייהם."

הקשיבו לראיון המלא

כתבות נוספות:

חדשות

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com