גשם קצר שירד הבוקר (חמישי) הספיק כדי לגרום לשורה של הצפות ברחובות נתניה, לתקלות ברמזורים ולקריסת עץ על רכב ברחוב טשרניחובסקי. רחוב הרצוג ואזורים נוספים בעיר הוצפו, ובצפון העיר דוּוח על הפסקת חשמל נרחבת.
למרות שמדובר היה בגשם מקומי קצר בלבד, התנועה בעיר שובשה בעקבות רמזורים שחדלו לפעול, ומוקדי העירייה קיבלו תלונות רבות מתושבים.
ברשתות החברתיות הביעו תושבים זעם רב כלפי העירייה. אחת התושבות כתבה: "אני מאוד מקווה שהשנה לא יהיה לנו פה בריכות שחייה בכבישים. אוי ואבוי להם אם יהיו שוב הצפות. כמה כסף משלמים לאוכלי חינם האלה ולא עושים כלום!"
תושבת נוספת מצפון העיר דיווחה על "פיצוצי שנאים ואין חשמל ברחובות", ותושבים אחרים כתבו בזעם: "שתי טיפות גשם ויאללה חגיגה. לא הבנתי, עיריית נתניה, אין התכוננות לחורף? למה לא מנקים קולטני גשם שעמוסים בזבל ועלים? כל חורף זה חוזר על עצמו!"
אחרים טענו להזנחה חוזרת ונשנית: "איך הצפות, נזקים לרכוש והזנחה כוללת ברחובות עם המיסים הכי גבוהים בעיר זה 'בוקר של בשורות טובות'? איך כל שנה הגשם מפתיע את העירייה שלא מספיקה להיערך במשך קיץ שלם לכמה טיפות גשם?"
מדוברות עיריית נתניה נמסר בתגובה- "כמויות המשקעים שירדו בנתניה משמעותיות וחריגות ע״פ חברת שירותי מטאורולוגיה.
העירייה ביצעה היערכות מוקדמת לבקשת מנכ"ל העירייה, אך עוצמות הגשם הגבוהות שירדו בפרקי זמן קצרים יחסית גרמו לזרימה חזקה של מים. עוצמות הגשם הראשון החזקות משילות הרבה עלי שלכת מהעצים ועם הזרימה החזקה של המים סותמות מיד את פתחי ניקוז.
נציין כי כל המוקדים טופלו ומטופלים גם כעת במהירות ע״י צוותי העירייה שפועלים בשטח מסביב לשעון. עיריית נתניה תמשיך לתת מענה מהיר לכל פניה".