כתבנו איתמר רותם דיווח היום (שלישי) בתוכנית "יומן תשעים" בהגשת משה גבאי כי חבר מועצת העיר נתניה, ים מאיר קרן, התריע מפני תופעה מתרחבת של משתמשי סמים השוהים בחדרי מדרגות ובשטחים משותפים בבנייני מגורים בעיר. לדבריו, מדובר בתופעה שאינה מוגבלת עוד למרחב הציבורי, כאשר מנגד, במשטרה ציינו כי מתקיימים מפגשים שוטפים עם עיריית נתניה ואגף הרווחה, לצד פעילות קבועה של השיטור העירוני לטיפול בדרי רחוב ובמכורים לסמים.
קרן עלה לשידור ופירט על הנושא, תוך שהדגיש כי מדובר בפגיעה ממשית בתחושת הביטחון של התושבים. "הגענו למצב שכשנרקומנים מרגישים בטוחים יותר בתוך הבניינים מגורים מאשר התושבים עצמם, אני חושב שזאת כבר לא בעיה של בניין אחד. זה כשל של הביטחון האישי בעיר", תיאר והוסיף, "כשתושבי נתניה צריכים לחיות בחרדה, שהם לא יכולים לצאת מהבית שלהם במרכז העיר? אי אפשר להתרגל למציאות הזאת".
אפי, תושב אחד הבניינים במרכז נתניה, עלה לשידור גם הוא ותיאר את המצב בשטח. "התופעה פה הולכת ומתגברת בחודשים האחרונים של כניסת נרקומנים – וזה מקרין חוסר ביטחון כלפי כל הדיירים פה", סיפר. לדבריו, משתמשי הסמים שוהים בחדרי המדרגות, באזור החניות ובשטחי הבניין, בעיקר בשעות הלילה, כאשר התושבים נתקלים בהם באופן תדיר.

ממלא מקום מנכ"ל עיריית נתניה, אלון אהרן, מסר בתגובה לדברים כי העירייה פועלת בחודשים האחרונים בשיתוף משטרת ישראל ומינהל הרווחה לטיפול בתופעה. בריאיון שהעניק בתוכנית הוא סיפר כי במסגרת המבצעים המשותפים טופלו עשרות דרי רחוב ומכורים לסמים, וכעת מורחבת הפעילות גם לבנייני מגורים בעקבות שינוי דפוסי הפעילות. עוד קרא אהרן לתושבים להמשיך לדווח למוקדי 100 ו-106, וציין כי העירייה נערכת להפעיל גם מוקד ייעודי לקבלת דיווחים בזמן אמת.





























