בראיון לרדיו 90, הביע ח"כ משה סלומון מהציונות הדתית תסכול עמוק מהעובדה שבעוד מדינת ישראל ממשיכה להביא עולים מצרפת, ארה"ב ודרום אמריקה – אלפי יהודים מאתיופיה ממשיכים להמתין שנים רבות בגונדר ובתיגראי, גם בזמן מלחמה וסכנת חיים.
סלומון אישר כי בשנים האחרונות כמעט ולא הגיעו עולים מאתיופיה, והודה כי מדובר בכאב אישי וציבורי גדול, במיוחד על רקע העובדה שרוב בני העדה תומכים במחנה הלאומי. הוא קרא לקדם מתווה קבוע וברור לעלייה, שיבטל את הצורך בהחלטות ממשלה חוזרות.
לדבריו, אדם שזכאי – יעלה, ומי שאינו זכאי – יקבל תשובה ברורה, כדי להפסיק מצב שבו משפחות ממתינות עשרות שנים באי-ודאות.
בנוסף, ציין סלומון כי הצליח, יחד עם גורמים נוספים, לקדם חידוש של תוכנית "הדרך החדשה" לתקצוב שילוב יוצאי אתיופיה, במסגרתה אושרו 214 מיליון ש"ח לשנים 2025–2026.