רחוב הזית בחריש, רחוב קטן ומרכזי המקביל לרחוב הראשי דרך ארץ, סובל כבר שנים ממחסור בתחזוקה ושירותים עירוניים. התושבים טוענים כי הרחוב מלא בפסולת, צמחייה פרועה ובעיות תברואה, בעוד שטיפול העירייה מתבצע באופן נקודתי בלבד.
גלית, תושבת הרחוב וחברת ועד הבניין, מספרת: "הכניסה לבניינים עוברת דרך מתחם חניה הציבורי, שהתחזוקה שלו נופלת על התושבים בלבד. אף אחד בעירייה לא מתייחס לתחזוקה שוטפת, ויש כאן בעיות של פסולת, חתולי רחוב רבים ובעיקר חוסר סדר כללי."
בנוסף, צמוד לאולפנה ברחוב נמצאות כבר שנים מספר מכולות נעולות ומלאות חלודה, ללא מידע ברור על מטרתן או שימושן. התושבים פנו לעירייה פעמים רבות, אך קיבלו תגובות חלקיות בלבד, ללא פתרון כולל.
לעניין מכולות העירייה מסרה כי הן מוצבות על שטח של העירייה ומשמשות את אגפי העירייה, וכי ניקיון השטח מבוצע כחלק מניקיון הרחובות השוטף. בעירייה ציינו כי במקרה של בעיה חריגה ניתן לפנות למוקד העירוני בטלפון 106, והעירייה תטפל בפנייה.
התושבים מציינים כי מדובר בתגובה לקויה, המצריכה פתרון יסודי לשיפור התחזוקה, הבטיחות והנראות של הרחוב. בנוסף, הבעיות בתחום החתולים נותרו ללא מענה מזה שנים, בעקבות עיכוב בתקציב לפעולות סירוס ועיקור.





























