שידור חי
תמונה של התוכנית

נחנך מרכז בריאות האישה החדש בבית החולים הלל יפה

עלות הבינוי וההצטיידות - מעל 20 מיליון שקלים, מתוכם 15 מיליון תרומה מעיזבון עדנה ויהודה סביר ז"ל
תמונה ממעמד גזירת הסרט, ותמונות מהמחלקה החדשה
צילום: דוברות ביה"ח הלל יפה
whatsapp
שתפו כתבה:

השבוע נחנך במרכז הרפואי הלל יפה מרכז בריאות האישה החדש, שנבנה בעלות כוללת של למעלה מ־20 מיליון שקלים. מתוכם, 15 מיליון נתרמו על ידי עמותת הידידים של בית החולים, מכספי עזבונם של עדנה ויהודה סביר ז"ל, שעל שמם נקרא המרכז. שאר העלויות הושלמו על ידי בית החולים.

במרכז, המשתרע על פני כ־650 מ"ר, פועלות כל מרפאות אגף נשים, יולדות ופריון תחת קורת גג אחת, ובהן מרפאת רצפת אגן, מרפאת צוואר הרחם, מרפאות הריון בסיכון ומרפאת דיקור מי שפיר. בנוסף, כולל המרכז שלושה חדרי פעולות מתקדמים בהם יתבצעו הליכים שונים, שחלקם בוצעו עד כה בחדרי ניתוח, כמו היסטרוסקופיות אבחנתיות וטיפוליות ללא צורך בהרדמה, ציסטוסקופיות, קולפוסקופיות, אורודינמיקה, הסרת נגעים מצוואר הרחם וטיפול במצבים טרום־ממאירים.

בשורה נוספת היא הפעלתו של מרכז הלנ"ה – המרכז לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית, במתחם נפרד ובעל כניסה ייעודית, שנבנה בהתאם לדרישות המחמירות של משרד הבריאות.

בטקס החגיגי אמר יו"ר עמותת הידידים של המרכז הרפואי הלל יפה, משה מורג: "אנו גאים על חנוכת המרכז החשוב הזה ושמחים כי לקהילת הנשים באזור ישנו מרכז מודרני ומתקדם לבריאות האישה. אני מקווה שהוא יהיה מקום שיביא ברכה ומזור, ריפוי ותקווה לכל מי שתתקבל בו לטיפול".

מנהל המרכז הרפואי, פרופ' מיקי דודקביץ, הוסיף: "צוות המומחים שלנו באגף נשים, יולדות ופריון הוא מהטובים בארץ. המרכז החדש נותן לנשים באיזור את מירב התנאים המקצועיים, טכנולוגיות רפואיות מתקדמות ומכשור חדשני".

מנהל האגף, פרופ' אילן ברוכים, ציין: "היכולת שלנו לתת מענה תתרחב כמו גם סוגי הפעולות ומגוון המרפאות של האגף. זמינות התורים תגדל משמעותית, כי כעת יש לנו יותר חדרי בדיקה וכן חדרי פעולות שמצוידים בטכנולוגיות החדישות והמתקדמות ביותר".

את הטקס חתם איציק פיינגולד, מנהל קרן העיזבון של עדנה ויהודה סביר ז"ל: "זה מקום נהדר, שיוצר אפשרות אמיתית לריפוי עבור כל אישה. תודה רבה לכל המעורבים על העשייה, הנכונות והביצוע המצוין".

כתבות נוספות:

חדשות