שידור חי
תמונה של התוכנית

טור דעה

ראש עיריית רמת השרון מגדיר את האירוע בישיבת המועצה כמאיים וחמור במיוחד (וידאו)

במהלך ישיבת מועצה חריגה חבר סיעה קם בידיים שלוחות כלפי ראש העיר, שהבהיר כי ההתנהגות אינה מקובלת וקרא לפעול למען סדר, שקיפות ואחריות
0:00 / 0:00
צילום מתוך ישיבת המועצה
צילום מתוך ישיבת המועצה
whatsapp
שתפו כתבה:

ישיבת מועצת העיר ברמת השרון התאפיינה באירוע חריג במיוחד, בו חבר מועצה קם ממקומו והתקדם כלפי ראש העיר בידיים שלוחות, באופן שהתפרש ע"י נוכחים בישיבה, כאיום ממשי על ראש העיר. האירוע התרחש במהלך דיון על אחת מההצעות שהובאו לדיון, אך רוכברגר ציין כי מדובר בהתנהגות חריגה וחמורה ביותר.

"זו לא הפעם הראשונה שזה קורה," הסביר ראש עיריית רמת השרון, איציר רוכברגר בראיון ליומן הצהריים של רדיו 90 עם יוסי הדר, "חבר סיעה קם בידיים שלוחות קדימה בטון מאיים, זה דבר חריג מאוד, ולא יכולתי לאפשר מצב שכזה. מדובר בהתנהגות בלתי הולמת, בריונית ומסכנת את סדר הישיבה."

ראש העיר הבהיר כי פעל להפעיל אמצעים על פי התקנון כדי למנוע הדרדרות, אך לא הורחק אף אחד בכוח. "בחרתי להבליג על האירוע הזה, למרות שהיו יכולים להוציא אנשים בכוח, כדי לשמור על סדר בישיבה," אמר רוכברגר. "אין מקום לאלימות מילולית או מאיימת, וכל ביקורת אפשר להעביר בכבוד ובהערכה הדדית".

רוכברגר התייחס גם לתגובת חבר המועצה דן רוק, שפרסם בפייסבוק את עמדתו בנוגע לאירוע. רוק טען כי ראש העיר מנהל קמפיין שנועד להשתיק ולהפחיד את סיעתו, וכי הוא ימשיך לפעול יחד עם חברי הסיעה למען התושבים ושקיפות ציבורית. רוכברגר השיב: "שטויות. לא אני קמתי בטון מאיים, לא הורחקתי על ידי מאבטח, וכל ביקורת לגיטימית, אך אין לה מקום אלימות מילולית או מאיימת."

ראש העיר סיכם את דבריו באומרו כי המטרה היא לקיים ישיבות מועצה תקינות, לפעול למען הציבור ולשמור על סדר וכבוד במסגרת העבודה הציבורית. "הם לא באים לרמת השרון בטוב, אבל לנו חשוב לפעול לפי הכללים, להבטיח סדר ולהגן על כבוד התושבים".

תגובת חבר המועצה דן רוק שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו: ראש עיריית רמת השרון יצא השבוע בקמפיין נגדי. קמפיין שכל מטרתו ברורה: להשתיק ולהפחיד.
זו לא הפעם הראשונה. זו אותה שיטה ישנה ומוכרת שבה הוא נוהג להשתמש בכל פעם שמישהו מעז לחשוף את האמת או לעמוד מולו.
אבל אני לא נבהל, ולא שותק.  אני אמשיך בדרכי יחד עם חברי לסיעת ״באה בטוב״ לפעול למען התושבים, לשמור על האינטרס הציבורי ולדרוש שקיפות, יושרה ואחריות.  אדוני ראש העירייה, מדינת ישראל איננה רוסיה, כאן לא משתיקים אופוזיציה ולא מעלימים ביקורת.  במקום להשקיע אנרגיה בהפחדות, הגיע הזמן שתתחיל לעבוד באמת למען רמת השרון, ולהוביל אותה למצוינות, כי נכון לעכשיו, אתה מוביל אותה בכיוון ההפוך. אם אתה מרגיש מאוים אני קורא לך להגיש תלונה במשטרה.

הקשיבו לראיון המלא

כתבות נוספות:

חדשות

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com