גלית שאול, ראש המועצה האזורית עמק חפר, התייחסה הבוקר (שני) להחלטת יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס מאתמול לפיה יבוטלו הבמות והחגיגות הגדולות שתוכננו ליום העצמאות ה-78. "האם נכון וראוי? אין לזה תשובה חד משמעית", כתבה בפוסט בחשבון הפייסבוק, "כשלעצמי מאמינה שאירועים קהילתיים קטנים, בהם מתחזקים ומחזקים במפגש וביחד, בזמן איכות שנותן כוחות ומסייע לחוסן יש מין הנחמה".
"כמה מילים על חגיגות העצמאות והמשמעות של ההחלטה מאתמול בשלטון המקומי שלא לקיים את חגיגות העצמאות ברחבי הארץ – יום העצמאות מתקרב בצעדי ענק, כי הזמן לא עומד מלכת, בימי שגרה כמו בימי מלחמה ולוח השנה מסמן לנו שלא רק שחגגנו את חג החירות ( או שלא חגגנו) אלא מתחייב גם לחגוג עצמאות", כתבה, "להיות מדינה עצמאית היום מקבל משמעות רחבה ורבה. היום יותר מתמיד. לכן ראוי וחשוב לציין ולשמוח".
"ועם זאת, מאתגר במיוחד לחגוג בשעה שהילדים ובני הזוג שלנו נלחמים בלבנון בקרבות קשים, בשעה שהחברים שלנו ברשויות בצפון ( למעלה מ90! רשויות) לא יכולים לחזור לשגרה או להתנהל בהפסקת אש, בשעה שלא נוכל לדעת אם חוזרים או לא חוזרים ללחימה כי בכל רגע מתבהר פרט מידע חדש וסותר על המו"מ בין האמריקאים לאיראנים", המשיכה, "החלטת השלטון המקומי התייחסה לארועים הגדולים, לבמות ולחגיגות הענק השמחות מתוך רצון שלא לסכן את הציבור ואנחנו בכפרים ובקיבוצים, במועצות האזוריות, כשהמספרים נמוכים מאלף איש למושב נדרשים לשאלה דומה".
"האם נכון וראוי? אין לזה תשובה חד משמעית. ושלא כמו חברי בערים, שבהם ניתן לבטל את הבמות המרכזיות, במועצה של 41 ישובים, מדובר בשאלה ערכית אליה נדרש כל ישוב בעצמו. האם נכון לחגוג? מה המשמעות של חגיגה? כשלעצמי מאמינה שארועים קהילתיים קטנים, בהם מתחזקים ומחזקים במפגש וביחד, בזמן איכות שנותן כוחות ומסייע לחוסן יש מין הנחמה". לדבריה, אירועים שמתנהלים ברחבי המועצה כבשגרה בחגים הם בעלי מאפיינים דומים. "מפגש קהילתי מחבק מתבקש וראוי להמשיך ולציין את החג. מאמינה שיש כוחות לקהילה. כוחות שנותנים כנפיים ומאפשרים לכולנו להמשיך הלאה".






























