שידור חי
תמונה של התוכנית

טור דעה

רז מלכה מעמותת קהילת שבט הנובה, וחברו של רועי שלו ז"ל : "החיים חזקים מהכול, נמשיך בתהליך השיקום של שורדי נובה"

בראיון ליומן הצהריים של רדיו 90 אמר מלכה: "החזרה של החטופים היא סגירת מעגל, אך גם תחילת מסע הריפוי, חשוב להיות ערניים ולתמוך בשורדים ובמשפחותיהם"
0:00 / 0:00
תמונה של רועי שלו ורז מלכה באימון כדורסל
"יש כל כך הרבה שורדים שחוו מקרים מזעזעים". צילום: אלבום פרטי
whatsapp
שתפו כתבה:

רז מלכה, ממייסדי עמותת קהילת שבט הנובה, התייחס בראיון שנערך היום, ראשון, ביומן הצהריים של רדיו 90 עם משה גבאי,  לפעילות העמותה, לטרגדיות הקשות שחוו שורדי השבט ולתהליך השיקום המתמשך. מלכה סיפר על הקמת העמותה בעקבות האירועים הקשים בשבועות שלאחר ה־7 באוקטובר 2023, ועל החשיבות של תמיכה נפשית וחברתית בשורדים ובמשפחותיהם.

בהתייחס להקמת העמותה הסביר מלכה: "מה שגרם לנו לפתוח את העמותה היה האינסטינקט הראשוני שלנו לעזור. בחודשיים הראשונים הפעלנו מתחם ריפוי יום-יום. בהמשך הבנו את גודל האירוע ושהצורך שלנו הוא להקים עמותה ולגייס כספים. העמותה נפתחה ב-18 בדצמבר, עם שלוש מטרות מרכזיות: שיקום וחזרה לחיים, מצוינות והסברה, בארץ ובעולם. המסע הזה, שהתחיל ב-7 באוקטובר 2023, עדיין נמשך, ולצערי חווינו אובדן מאוד גדול בשבת האחרונה".

על מחיר הכאב והפגיעה בקרב הקהילה, אמר: "מעבר לרועי, זיכרונו לברכה, היו עוד מקרים קשים. שיראל גולן, למשל, סיימה את חייה בדיוק לפני שנה. פחדתי שזה יקרה גם השנה ולצערי זה קרה ממקום מאוד קרוב אליי, מחבר יקר. רועי הצית זעקה גדולה, שיש לשים עליה יותר דגש ולבדוק אותה היטב".

לדבריו, התמיכה של המדינה והרשויות קיימת אך יכולה להיות מוגברת: "אני מרגיש שיש עזרה, חד משמעית. אבל היא יכולה לגדול וצריכה לגדול. יש הרבה עמותות שפועלות מסביב לשעון. הבעיה היא לא המעטפת, אלא ההתרעה. אם אנשים יזהו אותות מוקדם, זה יכול להציל חיים. כששורדים מקבלים את התמיכה הנכונה, טיפול אישי, ליווי משפחתי, זה משנה את התמונה. זו המטרה שלנו: להציף, לדבר, לבקש עזרה ולא להתבייש".

בנוגע להתמודדות האישית עם טראומה והמשקעים, ציין מלכה: "הטראומה והמשקעים הולכים יד ביד. הם נוכחים בלילה, בפקק, במקום הומה אדם. החיים הם הבחירה היחידה שאני מכיר, החיים חזקים מהכול. מכל משבר אפשר לקום ומכל כאב אפשר לצאת. חשוב לי שהדברים האלה יעברו, ושזה לא יקרה שוב".

על שובם הצפוי של החטופים, רבים מהם שורדי השבט, אמר: "רוב החטופים החיים שחוזרים הם מהנובה, מעל עשרה מתוך 20. החזרה שלהם היא שמחה מטורפת וסגירת מעגל עבור המשפחות, אך גם תחילת מסע הריפוי. המשימה עוד לא הסתיימה, כשיחזרו בריאים ושלמים, יתחיל מסע ההחלמה. החזרה עשויה לעורר טריגרים בקרב שורדים אחרים או משפחות, ולכן חשוב להיות ערניים, לשאול ולתמוך".

מלכה אף התייחס לסטטוס של רועי שלו, זיכרונו לברכה: "מעיין אדם כתבה את זה יפה אתמול, רועי נרצח ב־7 באוקטובר, אך מת אתמול. גם  רונן, אמר את זה. יש כל כך הרבה שורדים שחוו מקרים מזעזעים, החיים שלהם מלאים כאב בלתי נסבל. אני מתפלל שאנשים שמרגישים את הכאב הזה לא יבחרו לסיים את סבלם. הבחירה הנכונה היא להמשיך בחיים  והחיים ינצחו את הכל".

הקשיבו לראיון המלא

כתבות נוספות:

חדשות

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com