שידור חי
תמונה של התוכנית

אין יותר חטופים בעזה – גופתו של רן גואילי ז"ל הושבה

הסתיים המבצע המורכב "לב אמיץ". צילום: דובר צה"ל
whatsapp
שתפו כתבה:

גופתו של רני גואילי ז״ל הושבה היום לישראל, בתום מבצע צבאי מורכב וממוקד של כוחות צה״ל ברצועת עזה. בכך מסתיים פרק כואב, ולראשונה מאז שנת 2014 לא מוחזקים חטופים ישראלים בשטח הרצועה.

מבצע האיתור, שכונה ״לב אמיץ״, נמשך כ־48 שעות – משעות הבוקר של יום שבת ועד להשלמת המשימה היום (ראשון) בשעה 13:30. במהלך הפעילות פעלו כוחות צה״ל בבית קברות בשכונת סג׳עיה, שם נבדקו כ־250 קברים עד לאיתור גופתו של גואילי.

על פי גורמים ביטחוניים, תהליך הזיהוי בוצע באופן ודאי ומוחלט, לאחר שני אימותים נפרדים שנערכו בהתאם לנהלים, ואפשרו קביעה חד־משמעית על ידי הגורמים המוסמכים.

עם השלמת האיתור והזיהוי, הוכרז המבצע כהצלחה. הכוחות פועלים כעת להסדרת בית הקברות, החזרת הגופות לקבריהן ויציאה מסודרת מהאזור.

השבת גופתו של רני גואילי ז״ל מצטרפת למאמצים ממושכים של מערכת הביטחון להשיב הביתה נעדרים וחטופים, חיים וחללים כאחד, ומהווה ציון דרך משמעותי במערכה הארוכה והכואבת שנמשכת מזה למעלה מעשור.

כתבות נוספות:

חדשות