אתמול, התקיימה בכפר סבא חגיגת חג הסיגד של קהילת יוצאי אתיופיה, במעמד ראש העיר רפי סער והקייס קסאו זימרו, ובהשתתפות מאות מתושבי העיר ומובילי הקהילה האתיופית.
האירוע, שהתקיים במרכז הקהילתי בית אברהם, הציג את עוצמתה ויופייה של המסורת האתיופית תוך חיבור עמוק לערכים יהודיים ורוחניים.
חג הסיגד, ששמו מגיע מהמילה “סֶגֶד”, שפירושה סגידה, תפילה והתחזקות רוחנית, הוא יום של כיסופים לירושלים ושל חיזוק הקשר למסורת היהודית. במהלך האירוע נערכה תפילה חגיגית עם הקייס קסאו זימרו, טקס חיתוך הלחם המסורתי, ריקודים ומוזיקה אותנטית, לצד הדגמות של אפיית לחם מסורתי.
ראש העיר רפי סער: "חג הסיגד מביא לכולנו הזדמנות להתחבר לערכים של קהילה, מסורת ושורשים. האירוע המרגש שהתקיים בעירנו, מדגיש את החשיבות של חיבור הדורות ומחזק את הפסיפס העירוני העשיר שלנו. הגיוון הקהילתי בכפר סבא הוא הכוח שלנו, נמשיך לכבד ולחגוג את העושר התרבותי של קהילת כפר סבא על כל גווניה".





























