נועם בתן, יליד רעננה ותושב רמת השרון, נבחר אמש לייצג את ישראל באירוויזיון 2026 לאחר שזכה בגמר תכנית הטלוויזיה “הכוכב הבא לאירוויזיון”. בתן יעלה על הבמה הגדולה של תחרות הזמר הגדולה בעולם, שתתקיים השנה בווינה שבאוסטריה.
בתן, בן 27, נולד למשפחת עולים מצרפת והוא זמר ויוצר דובר צרפתית. את דרכו המוזיקלית החל לפני כ־8 שנים, ומאז ביסס את מעמדו כאחד היוצרים הבולטים בדורו. במהלך השנים הוציא אלבומים וסינגלים שזכו להשמעות רבות בתחנות הרדיו ולחשיפה רחבה בפלטפורמות הסטרימינג.
השיר שייצג את ישראל באירוויזיון ייבחר על ידי ועדה מקצועית וייחשף במהלך חודש מרץ. חצי הגמר הראשון של התחרות, שבו צפויה להשתתף ישראל, ייערך ב־12 במאי, ואילו הגמר הגדול יתקיים ב־16 במאי.
ברעננה וברמת השרון כבר הביעו גאווה גדולה בזכייתו של בתן, שמביא עמו לבמה הבינלאומית סיפור אישי, זהות מוזיקלית מגובשת וניסיון בימתי, בתקווה להמשיך את רצף ההצלחות של ישראל באירוויזיון.






























