כתבנו איתמר רותם סיפר היום (שלישי) בתוכנית "יומן תשעים" בהגשת משה גבאי על פטירתו של עידן מורד ז"ל, פעיל חברתי בולט בחדרה, שהלך לעולמו בגיל 40 לאחר מחלה קשה. מורד, שהיה אמור לחגוג את יום הולדתו ה-41 בעוד כשבועיים, שיתף בחודשים האחרונים את הציבור בהתמודדות שלו עם המחלה ואף נסע לחו"ל בניסיון לקבל טיפולים חדשניים.
מורד היה ממקימי ומובילי הפעילות הקהילתית בשכונת הפארק, שהייתה בראשית דרכה לפני כעשור. לדברי רותם, הוא ליכד את תושבי השכונה והוביל מאבקים מול העירייה, בין היתר סביב הטמנת קווי חשמל ומיקום בית ספר בסמוך לאזור קרינה. בהמשך הצטרף למקימי סיעת "מחוברים", אך המשיך להתמקד בעיקר בעשייה קהילתית – פעילות לילדים, סיוע לתושבים ויצירת קשרים בין בעלי עסקים בשכונה.
חברת המועצה אתי אטיאס, שהייתה שותפה לדרך עם מורד, סיפרה בריאיון לתוכנית על אדם שהקדיש את עצמו לחיבור בין אנשים. "הוא פשוט אהב את כולם ושירת את כולם", סיפרה בכאב והוסיפה כי מורד היה ממייסדי הסיעה וכי בתחילת הדרך אף הציע לקרוא לה "תפוזים", לפני שהוחלט על השם "מחוברים". לדבריה, "הוא כל כך התחבר לשם, וזה באמת היה עידן – חיבר בין כולם, דאג שאף אחד לא יישאר לבד".
ראש עיריית חדרה ניר בן חיים ספד אף הוא למורד וכתב כי היה "איש של אנשים ואיש של עשייה אמיתית", ממקימי ומובילי שכונת הפארק ופעיל חברתי שפעל ללא לאות למען תושביה.
הלווייתו של עידן מורד תתקיים מחר, יום רביעי, בשעה 18:00 בבית העלמין החדש בחדרה. אטיאס סיפרה כי תושבים כבר פנו אליה בבקשה להיות שותפים בכל יוזמה להנצחתו.






























