לאחר כיממה שקטה יחסית בשרון, קמו במהלך הלילה והבוקר היום (שני), חול המועד פסח, תושבי השרון מספר פעמים למרחבים המוגנים בעקבות הירי מאיראן. ארגון מד"א טיפל גם במספר בני אדם שנחבלו בדרך למרחבים ממוגנים או לקו בחדרה. בתוך כך, לקראת חג שני ונוכח חשש מהמשך ירי תלול מסלול מאיראן או מלבנון, נמשכת הכוננות המוגברת והיערכות חירום במשטרה, בשירותי ההצלה ובבתי החולים באזור השרון.
הירי הבוקר היה קשה במיוחד כאשר נשמעו הדי פיצוצים חזקים מאוד בשרון. בעקבותיהם, דווח כי שלושה בני אדם נפגעו, אישה כבת 34 נפצעה באורח קשה מפציעה בחזה משברי יירוט. אדם נוסף נפצע באורח בינוני, ומספר זירות הנפילה עלה ל-20. בין היתר, אירעה נפילה בין בניינים בפתח תקווה, ובעקבותיה רכב עלה באש והאישה נפצעה קשה. כמו כן, אותרו זירות של רסיסים במקומות נוספים במרכז.
חובש רפואת חירום במד"א רונלד קייקוב, סיפר: "קיבלנו דיווח על מספר זירות, הגעתי לאחת הזירות עם אמבולנס, ניידות טיפול נמרץ ואופנועי תגובה מיידית. מאחורי הבניין ראינו מספר רכבים שעולים באש. תוך כדי פעולות הכיבוי של השריפה אנחנו ממשיכים בסריקות על מנת לוודא שאין נפגעים נוספים".
פרמדיק מד"א נועם דהן, סיפר: "כשהגענו למקום ראינו רכב עם חלונות מנופצים ובתוכו הייתה אישה בת 34 כשהיא בהכרה וסובלת מפציעות קשות בגופה משברי יירוט. הענקנו לה טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותה לבית החולים כשמצבה קשה".
ראש עיריית פתח תקווה רמי גרינברג, מסר כי בכלל זירות הנפילה בעיר נמצאים בשעה זו כוחות הביטחון וההצלה ביחד עם כלל הגורמים העירוניים ויחידת החילוץ העירונית, ונותנים מענה לתושבים ומטפלים בזירות.
מאחת הזירות פונתה לבית החולים תושבת העיר במצב קשה. היא נפצעה מרסיס שפגע בה ישירות. "אנו חוזרים ומבקשים מהציבור להקפיד על הנחיות פיקוד העורף. הם מצילות חיים", הדגיש, "אין להגיע לזירות ויש לאפשר לכלל הכוחות לבצע את עבודתם בשטח בצורה בטוחה ויעילה".

ביממה האחרונה, עד אמש בשעה 20:00, צוותי מגן דוד אדום העניקו טיפול רפואי ל-36 בני אדם, מהם 24 נפגעי גוף ו-12 נפגעי חרדה. יש לציין כי אתמול אירעה נפילה בחיפה, שפגעה ישירות בבניין, ובעקבותיו דווח על ארבעה מנותקי קשר, זוג הורים מבוגרים עם המטפלת שלהם ובנם (תושב הרצליה) בהגיע לבקרם ככל הנראה. נכון לשעה זו עדיין דווח מה מצבם, ולאורך הלילה נמשכו הסריקות אחריהם.
10 מנפגעי הגוף נפצעו מירי הטילים, בהם:
– גבר בן 82 במצב קשה שחולץ מהריסות מבנה
– 9 פצועים במצב קל עם פגיעות הדף ורסיסים
14 אנשים נחבלו קלות בדרך למרחב המוגן.
רס"ל גיא לודר נפל בעקבות ירי דו"צ בדרום לבנון; כוחותינו ממשיכים לתקוף בשתי זירות לחימה | תמונת מצב
מתחילת מבצע "שאגת הארי" צוותי מגן דוד אדום העניקו טיפול רפואי ל- 2,330 בני אדם, מהם 1,806 נפגעי גוף ו-524 נפגעי חרדה.
566 מנפגעי הגוף נפגעו מירי הטילים, מהם:
• 19 הרוגים, בהם 18 שמותם נקבע בשטח ו-1 שנפטר מפצעיו בבית החולים
• 1 אנוש
• 21 קשה
• 37 בינוני
• 488 קל
1,237 נפצעו בדרך למרחב המוגן ו-3 נהרגו, 26 מהם בתאונות דרכים כשעצרו בצד הדרך בעת האזעקה.
































