שידור חי
תמונה של התוכנית

בעקבות ההגבלות על התקהלות: בעיריית הוד השרון חושבים לבטל את חגיגות יום העצמאות

ראש עיריית הוד השרון אמיר כוכבי הודיע כי בעקבות המשך ההגבלות של פיקוד העורף על התקהלות, המשך הירי לעבר הצפון וכשברקע נראה שהמו״מ מול איראן לא נושא פרי, בעירייה שוקלים לבטל את חגיגות יום העצמאות ה-78 למדינה, שתוכננו בעיר • החלטה סופית צפויה להתקבל בשעות הקרובות
אמיר כוכבי
לא ברור אם ישיבת המועצה בנושא התקציב תתקיים כרגיל. צילום: ינאי יחיאל
whatsapp
שתפו כתבה:

ראש עיריית הוד השרון, אמיר כוכבי, התייחס לאפשרות דחיית אירועי יום העצמאות וכתב: ״בשעות הקרובות נצטרך ככל הנראה לקבל החלטה על דחיית אירועי יום העצמאות״.

לדבריו, ״לפני הסבב האחרון תכננו ושריינו יום עצמאות מטורף. הרגשנו שמגיע לכולנו גם לשמוח, קיווינו שכולם יחזרו הביתה ושקט ישרור בכל חלקי הארץ״.

עם זאת, הוא ציין כי ״בימים האחרונים לא הצלחנו לקבל תשובה מקצועית ומבצעית על היכולת לקיים אירועים גדולים״. הוא הדגיש כי ״היום אנחנו שבוע לפני, עדיין נלחמים בכמה חזיתות והצפון כולו תחת אש ואף אחד בממשלה ובצבא לא יודע להגיד מה יהיה ביום העצמאות במרכז מבחינת איומים״.

סולידריות עם הצפון או שיקול כלכלי? ברעננה שוקלים מחדש את חגיגות יום העצמאות בעיר

למרות שעדיין לא התקבלה החלטה סופית בנושא, וכוכבי ציין כי זו תתקבל בשעות הקרובות – נראה היה כי מחשש שלא יתאפשרו האירועים ההמוניים – הכוונה היא לבטל את החגיגות. ״המגבלה של ערים כמונו על התקהלות עומדת היום על 1000 משתתפות ומשתתפים״, הסביר ראש העיר, ״האירוע שתכננו הוא עם רישוי ל-25000״.

כמו כן, הוא הוסיף כי ״עם קריסת המו״מ באיראן עולה החשש שוב וההבנה שאין לאויבינו תאריך טוב כמו יום העצמאות כדי לנסות לפגוע בנו״.

לצד זאת הדגיש ראש העיר את רוח הקהילה: ״אנחנו עיר חזקה, קהילה שלא נשברת גם כשהמציאות זורקת אותנו מאפס ל-100 כבר תקופה ארוכה”, כתב בפייסבוק והוסיף כי “נמשיך להיערך באחריות, ולהחזיק בחלום של עיר ומדינה שחוזרת להאיר ולשמוח״.

חדשות