שידור חי
תמונה של התוכנית

בבנימינה – גבעת עדה אושר תקציב של 148 מליון שקלים: מערך שיטור עירוני יוקם ביישוב

גיל חנניה
אושר תקציב 2026. ראש מועצת בנימינה-גבעת עדה, גיל חנניה, צילום: דוברות המועצה
whatsapp
שתפו כתבה:

מליאת מועצת בנימינה–גבעת עדה אישרה אמש (שני) את תקציב המועצה לשנת 2026, שיעמוד על כ־148 מיליון שקלים. מדובר בעלייה מתונה של כ־1.5% לעומת תקציב שנת 2025.

על פי הנהלת המועצה, תקציב 2026 כולל חיזוק משמעותי של תחומי הביטחון והסדר הציבורי, ובמסגרתו יוקם לראשונה ביישוב מערך שיטור עירוני. המהלך נועד, כך נמסר, להגביר את תחושת הביטחון של התושבים ולהרחיב את הנוכחות בשטח.

עוד נמסר כי למעלה משליש מתקציב המועצה יופנה למערכות החינוך והרווחה, תוך דגש על שירותים קהילתיים וחברתיים.

עם זאת, אישור התקציב לווה גם במתיחות פוליטית. בתחילת השבוע הודיעו ארבעה חברי מועצה מהסיעות "תנופה למושבות" ו"עתיד חדש למושבות" על פרישתם מהקואליציה. בהודעה משותפת שפרסמו ציינו כי החלטתם התקבלה על רקע הצעת התקציב ובשל ביקורת רחבה יותר על אופן ההתנהלות במועצה.

לדבריהם, "אופן ההתנהלות הנוכחי אינו משרת את הציבור בצורה מיטבית ואינו מאפשר מימוש של אחריות ציבורית כפי שאנו רואים אותה". פרישתם מציבה אתגר פוליטי בפני הנהלת המועצה, ימים ספורים לאחר אישור התקציב לשנה הקרובה.

כתבות נוספות:

חדשות