במועצת פרדס חנה-כרכור הודיעו אתמול (ראשון) על ביטול מוחלט של אירועי יום העצמאות ה-78 למדינה: "בימים מורכבים אלה, כאשר מדינת ישראל מצויה בעיצומה של מלחמה ורשויות רבות אינן יכולות לקיים את אירועי יום העצמאות כמתוכנן, אנו מוצאים לנכון לנהוג באחריות, ברגישות ובסולידריות לאומית".
ראש המועצה, יוני חכימי, הורה על הביטול והצטרף לעמדת יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס. לדבריהם: "החלטה זו אינה פשוטה, אך היא משקפת את מחויבותנו לעמידה משותפת ואיתנה לצד כלל אזרחי המדינה, בתקופה שבה המציאות הביטחונית מורכבת מתמיד", נאמר, "אנו שולחים חיזוקים לחיילי וחיילות צה״ל: בסדיר, במילואים ובקבע ולכוחות החירום, הביטחון וההצלה, הפועלים ללא לאות למען ביטחוננו".
באשר לציון יום הזיכרון, הוחלט כי הטקס הממלכתי ליום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה יתקיים במתכונת מצומצמת בעיר, בהשתתפות המשפחות השכולות, וברישום מראש.































