לאחר דיון סוער שנמשך שעות, אישרה מועצת עיריית רמת השרון את הסכם הגג שצפוי לשנות מן היסוד את פניה של העיר ולהוביל להכפלה ואף יותר של גודלה בעשור הקרוב. מדובר בהישג משמעותי לראש העיר איציק רוכברגר, שהוביל את המהלך והציב אותו כיעד מרכזי מאז חזר ללשכת ראש העיר במרץ 2024.
ההסכם, שנחתם בין עיריית רמת השרון לבין רשות מקרקעי ישראל ומשרדי השיכון והאוצר, כולל תכנון ובנייה של 26,366 יחידות דיור חדשות בעשור הקרוב. כיום מונה העיר כ־17,500 יחידות דיור וכ־52 אלף תושבים, מספרים שצפויים לגדול פי 2.5 עם מימוש ההסכם, זאת בנוסף לאלפי תושבים נוספים שצפויים להצטרף במסגרת פרויקטים של התחדשות עירונית בשכונות הוותיקות.
הדיון במועצה היה טעון במיוחד, אך בסיומו הצביעו תשעה מחברי הקואליציה בעד אישור ההסכם, מול שבעה מתנגדים מהאופוזיציה. חברת המועצה סיון שמרי דהן נעדרה מהישיבה. עם אישור ההסכם הושלם התנאי האחרון לכניסתו לתוקף, ובשעת לילה מאוחרת עדכן רוכברגר את בכירי רשות מקרקעי ישראל ואגף התקציבים במשרד האוצר על ההחלטה.
במסגרת הסכם הגג צפויה המדינה להזרים לרמת השרון כ־5 מיליארד שקלים כמקדמות לפיתוח תשתיות־על ותשתיות צמודות, עוד לפני אכלוס השכונות החדשות. סכומים אלו צפויים לאפשר לעירייה להיערך מבעוד מועד לגידול הדרמטי באוכלוסייה ולעצב את אופייה העתידי של העיר לשנים רבות קדימה.
יחידות הדיור החדשות יתפרסו בארבעה מוקדים מרכזיים:
ברצועת הנופש, באזור אצטדיון הטניס ובדופן שכונות המשתלה ונווה שרת בתל אביב (תוכנית רש/1084), ייבנו 3,554 דירות.
במתחם פי גלילות (תמ"ל 3007) ייבנו 16,782 דירות בשטח רמת השרון, לצד כ־3,000 דירות נוספות בשטח תל אביב.
בגלילות צפון־מערב, באזור שבו פועל כיום מתחם ביג פאשן גלילות ממערב לנתיבי איילון (רש/616), יוקמו 3,340 דירות.
ובגלילות צפון־מזרח, ממזרח לנתיבי איילון ומול ביג פאשן גלילות (רש/760), ייבנו 2,660 דירות נוספות.
את יישום הסכם הגג יוביל צוות בכיר בראשות ראש העיר, ובהשתתפות מנכ"ל העירייה יורם אברהמי, מנכ"ל החברה הכלכלית העירונית "רימונים" מאיר דהן, מהנדס העיר שי אללוף וראש מנהלת הסכם הגג אילן חדד.
האישור מסמן נקודת מפנה בהתפתחות רמת השרון – מהלך שאפתני, מעורר מחלוקת, אך כזה שעשוי לעצב את עתיד העיר לדורות.





























