שידור חי
תמונה של התוכנית

קווי מטרו חדשים יחברו את רמת השרון עם ערים נוספות ביניהן תל אביב

בניית קווי מטרו , אילוסטרציה
צפויות להיבנות בעיר מספר תחנות מטרו, כאשר במרכזן מתחם גלילות. צילום: אילוסטרציה
whatsapp
שתפו כתבה:

עיריית רמת השרון שומרת על חדשנות ונוחות תושביה. בימים האחרונים התקיימה פגישה בין ראש העיר, איציק רוכברגר, ובכירי הנהלת העירייה לבין נציגי חברת נתיבי תחבורה עירוניים (נת"ע) ומנהלי שני קווי המטרו המתוכננים לעבור בתחומי העיר. על פי העירייה, קווים אלו צפויים לחבר את רמת השרון עם ערי השרון מצפון ועם תל אביב וערי גוש דן מדרום.

במסגרת התוכניות, צפויות להיבנות בעיר מספר תחנות מטרו, כאשר במרכזן מתחם גלילות, המיועד להפוך לאחד ממוקדי התחבורה המרכזיים והמקושרים ביותר בגוש דן. המתחם צפוי לשלב בין מערכות תחבורה שונות, בהן המטרו, הרכבת הכבדה, קווי אוטובוס ותשתיות לרכיבה על אופניים, ולשמש שער תחבורתי משמעותי בין השרון למרכז הארץ.

בעיריית רמת השרון ציינו כי העירייה תפעל בשיתוף פעולה עם גורמי הפרויקט, בהתאם להוראות חוק המטרו ובכפוף לתוכניות המתאר התקפות. יחד עם זאת, הדגישו בעירייה כי יינתן דגש על שמירה קפדנית על האינטרס הציבורי, איכות המרחב העירוני ורווחת תושבי העיר, הן בשלב התכנון והן במהלך ביצוע העבודות.

לדברי העירייה, המטרה היא למצות את היתרונות התחבורתיים והפיתוחיים של פרויקט המטרו, תוך צמצום הפגיעה האפשרית באיכות החיים בעיר והבטחת שילוב מיטבי של התשתיות החדשות במרקם העירוני הקיים.

כתבות נוספות:

חדשות