שידור חי
תמונה של התוכנית

לראשונה זה שנים: מספר תושבי כפר סבא ירד מתחת ל־100 אלף, יו"ר האופוזיציה בראיון לתוכנית "היומן 90"

0:00 / 0:00
יו"ר האופוזיציה בכפר סבא, הדר לביא
"הצטברות של ליקויים בתחומים שונים גורמת לתושבים לבחור לעזוב". צילום: פרטי
whatsapp
שתפו כתבה:

לראשונה מזה שנים, מספר תושבי כפר סבא ירד אל מתחת ל־100 אלף תושבים – כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדובר במקרה חריג בנוף העירוני בישראל, שבו עיר שחצתה בעבר את רף 100 אלף התושבים חווה מגמת ירידה מתמשכת באוכלוסייה.

על פי נתוני הלמ״ס, שיא האוכלוסייה של כפר סבא נרשם בשנת 2019, אז התגוררו בעיר 101,456 תושבים. מאז נרשמת ירידה עקבית, זאת בניגוד למגמה ברוב הערים הגדולות בישראל, שבהן האוכלוסייה ממשיכה לגדול.

ראשת האופוזיציה במועצת העיר, הדר לביא, התייחסה בראיון לרדיו 90 לנתונים ואמרה כי מדובר במצב חריג ומדאיג. לדבריה, הגירה שלילית – מצב שבו יותר תושבים עוזבים את העיר מאשר נכנסים אליה – כמעט ואינה קיימת בערים גדולות ומבוססות, ובוודאי לא בעיר בעלת תדמית כמו כפר סבא.

לביא טענה כי הסיבה למגמה נעוצה במדיניות העירונית בשנים האחרונות, הכוללת לדבריה היעדר התחדשות עירונית משמעותית, מחסור בדירות קטנות המותאמות לצעירים ולמשפחות בתחילת דרכן, ופער בין תדמית העיר לבין איכות השירותים העירוניים בפועל. לדבריה, דירות רבות בעיר מתפנות אך אינן מתמלאות, משום שתושבים חדשים בוחרים לעבור לערים סמוכות בעלות יוקר מחיה דומה.

עוד ציינה לביא כי לטענתה קיימת פגיעה באיכות השירותים העירוניים, וכי הצטברות של ליקויים בתחומים שונים גורמת לתושבים לבחור לעזוב. לדבריה, שיפור איכות החיים בעיר אינו מתמצה רק בבניית דירות חדשות, אלא מחייב חיזוק הקהילה ותפקוד מיטבי של העירייה.

מעיריית כפר סבא נמסר בתגובה כי העיר ממשיכה להיות אחת הערים המבוקשות בישראל, עם איכות חיים גבוהה, מערכת חינוך מצטיינת ושירותים עירוניים מתקדמים. בעירייה ציינו כי הנתונים משקפים תנודות דמוגרפיות טבעיות המאפיינות ערים ותיקות, בין היתר בשל תהליכי התבגרות והחלפת דורות. עוד נמסר כי העירייה פועלת להרחבת היצע הדיור ולגיוון סוגי הדירות, כולל קידום שכונת צעירים חדשה, תוך שמירה על צביונה הקהילתי והירוק של העיר.

לביא דחתה את הדברים ואמרה כי אי־הכרה בבעיה מקשה על מציאת פתרון, והדגישה כי יש לפעול לשיפור תפקוד העירייה ולבניית איכות חיים כוללת, ולא להסתפק בהצהרות.

חדשות